Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:42 24 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un inspector de mediu a fost arestat pentru luare de mită

ro

15 Apr, 2016 16:31 1041 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatei BURCUŞ-SĂVULESCU HANNELORE ANDREA, referent cu atribuţii de inspecţie fiscală în cadrul Administraţiei Fondului pentru Mediu, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
 
Începând cu data de 23 noiembrie 2015, o societate comercială din județul Alba a făcut obiectul unei inspecții fiscale din partea Administrației Fondului pentru Mediu, din echipa de control făcând parte și inculpata Burcuș Săvulescu Hannelore Andrea.

La data de 15 martie 2016, inculpata Burcuș Săvulescu Hannelore Andrea s-a deplasat singură la sediul societății respective, unde, în contextul unor discuții privind concluziile provizorii ale controlului și deficiențele constatate, i-a explicat omului de afaceri că, prin calcule, poate scădea cuantumul obligațiilor fiscale de la 761.000 lei la 338.000 lei dacă primește 10% din diferența astfel calculată. În concret, inspectorul fiscal a pretins suma de 42.300 lei, plătibilă în două tranșe: una pe loc, cealaltă la încheierea procesului-verbal de control.
În cursul zilei de 15 martie 2016, inculpata Burcuș Săvulescu Hannelore Andrea a primit de la denunțător suma de 20.000 lei, urmând ca diferența să-i fie înmânată ulterior.

La data de 29 martie 2016, potrivit celor convenite, inculpata a mai primit 10.000 lei, în acelaşi scop, ocazie cu care procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Alba, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii