Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:17 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un fost călugăr din Constanţa, condamnat definitiv A făcut sex cu un alt bărbat, fără să-i spună că are HIV/SIDA

ro

12 Jun, 2016 13:48 2157 Marime text
 
S.N. a fost condamnat defeinitiv la 2 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la transmiterea sindromului imunodeficitar dobândit.
 
Reamintim că procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București l-au reținut pe fostul călugăr N.S., din Medgidia, pentru infracțiunea de tentativă la transmiterea sindromului imunodeficitar dobândit. Conform procurorilor ce se ocupă de caz se pare că inculpatul a înreținut relații sexuale cu un alt bărbat, fără să-i spună că are HIV/SIDA. Victima sa l-a înjunghiat în momentul în care a aflat la ce risc a fost expusă.  Același călugăr a mai fost cercetat de polițiști în 2012, când ar fi plătit doi adolescenți de 14 ani și 17 ani să întrețină relații sexuale orale cu el.
 
Conform anchetatorilor, în noaptea de 7 spre 8 noiembrie 2015, N.S., persoană infectată HIV/SIDA în stadiul C3-SIDA, a întreținut relații sexuale orale și anale neprotejate cu un bărbat, într-un apartament din Sectorul 1 al Capitalei, fără să-i spună că este bolnav „creându-se astfel riscul transmiterii sindromului imunodeficitar dobândit- SIDA”.
 
„Inculpatul S.N. cunoștea din anul 2012 că este infectat cu virusul HIV, din data de 07.08.2012 aflându-se în evidența Spitalului de Boli Infecțioase Constanța ca persoană infectată HIV/SIDA, stadiul C3-SIDA”, potrivit ordonanței de reținere formulată de procurori.
 
Conform unor surse judiciare, S. a fost înjunghiat, în noaptea de 7 noiembrie, de bărbatul cu care a întreținut relații sexuale. Procurorii au demarat o anchetă pentru tentativă de omor și astfel au aflat și că fostul călugăr a întreținut relații sexuale cu persoana care l-a agresat, fără să-i spună că este bolnav. Ulterior, agresorul a fost arestat pentru tentativă de omor. N.S. a fost dus, vineri, la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă, potrivit aceleiași surse.
 
 Pe parcursul termenului de supraveghere, de trei ani, inculpatul a fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice sau al Direcţiei de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare.
 
Arhiepiscopia Tomisului a transmis în 2012 un comunicat în care se arăta faptul că N.S. a fost stareț al Mănăstirii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” și „Sfinții Ierarhi Nicolae și Bretanion” din localitatea 23 August, în perioada 1 septembrie 2006 - 2 septembrie 2008, având numele de călugărie Macarie. Conform sursei citate, bărbatul a fost exclus însă din monahism, în noiembrie 2008, pentru mai multe capete de acuzare, printre care neascultarea față de autoritățile bisericești superioare, administrarea cu rea-voință și în mod fraudulos a bunurilor mănăstirii și fals și uz de fals în scopul escrocării bunei credințe ale închinătorilor și pelerinilor după ce declarase o icoană a mănăstirii ca fiind făcătoare minuni.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii