Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:41 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa. Tânăr arestat după ce a bătut şi legat un călugăr

ro

23 Mar, 2018 09:49 2717 Marime text
Judecătorii din cadrul Curţii de Apel constanţa au confirmat, în urmă cu puţin timp, măsura arestării preventive a unuia dintre tinerii judecaţi şi condamnaţi în primă instanţă pentru că ar fi bătut şi legat un călugăr. Cel în cauză, alături de alte două persoane, ar fi pătruns într-un schit aflat construcţie, în zona industriala a Constanţei, de unde ar fi sustras de la un călugăr, prin violenţă, două telefoane mobile şi documente ale schitului. Fapta a avut loc la începutul lunii mai 2017.

„Solutia pe scurt: În baza art.231 alin.4,7 cod procedură penală, confirmă măsura arestării preventive a inculpatului (…) dispusă prin încheierea de şedinţă din data de 12.05.2017 pronunţată de Judecătoria Constanţa în dosar penal nr.(...). În baza art.231 alin.7 cod procedură penală, confirmă executarea mandatului de arestare preventivă nr.75/UP/12.05.2017 emis de către Judecătoria Constanţa pe numele inculpatului (…) pe o durată de 30 de zile de la data punerii în executare a mandatului de arestare, respectiv de la data de 21.03.2018 până la data de 19.04.2018 inclusiv. Respinge cererile inculpatului de revocare a măsurii arestării preventive şi de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu. Conform art.400 alin. 3 cod procedură penală, minuta s-a întocmit în 2 ex. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 22.03.2018“.

Unul dintre inculpaţi a luat trei ani de închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată. Instanţa a stabilit un termen de supraveghere de patru ani. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Direcţia de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa sau la Primăria/Consiliul Local Poarta Albă, pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare.
 
Cel de-al doilea inculpat (care a fost arestat preventiv ieri) a fost condamnat la aproape opt ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată. Şi cel de-al treilea inculpat a fost condamnat tot la aproape opt ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată.
 
Inculpaţii au fost obligaţi, în solidar, la plata către partea civilă a sumei de 250 de lei, cu titlu de daune materiale. Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii