Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:10 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Misiune umanitară a Forţelor Aeriene Române Preotul și călugărul, victime ale exploziei de la mănăstirea Tichilești, transportați cu o aeronavă la Frankfurt

ro

08 May, 2021 08:49 3107 Marime text
  • Echipajul SMURD C și un SAJ C au efectuat transportul celor doi călugări (intubați în urma exploziei buteliei la mănăstirea de lângă Tichilești, județul Constanța) de la Spitalul Județean, către aeroportul Mihail Kogălniceanu unde au fost preluați de o aeronavă cu destinate Frankfurt.
În jurul orei 05.00 dimineața, echipajul SMURD C și un SAJ C au efectuat transportul celor doi călugări (intubati în urma exploziei buteliei la mănăstirea de lângă Tichilesti) de la Spitalul Județean, către aeroportul Mihail Kogălniceanu unde au fost preluați de o aeronavă cu destinate Frankfurt., transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea.

O explozie a avut loc, joi seara, la mănăstirea Sfântul Gheorghe, de lângă Tichilești, județul Constanța, într-o anexă a lăcaşului de cult, iar un preot şi un călugăr au fost răniţi, suferind arsuri şi fiind transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, pompierii au fost solicitaţi să intervină, joi seara, după producerea unei explozii la mănăstirea Sfântu Gheorghe de lângă localitatea Tichileşti. Acolo s-au deplasat două autospeciale de stingere şi un echipaj SMURD.

Explozia s-a produs într-o anexă din curtea mânăstirii, iar doi bărbaţi, unul de 45 de ani şi altul de 50 de ani, au fost răniţi. Cei doi, un preot şi un călugăr, au suferit arsuri, fiind preluaţi de cadrele medicale şi transportaţi la spital.

Oficial de la MApN

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, efectuează sâmbătă, 8 mai, o misiune umanitară pe ruta Otopeni – Constanța – Frankfurt pe Main pentru transportul, în regim de urgență, a doi pacienți aflați în stare gravă.

Echipa medicală este formată din specialiști ai SMURD București și ai Ministerului Apărării Naționale.

Aeronava a decolat de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu sâmbătă, în jurul orei 08.00.


Sursă foto: ISU Dobrogea

Citește și: Județul Constanța Explozie la mănăstirea „Sfântul Gheorghe“ de lângă Tichilești
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii