Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:47 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 4. A intrat într-o coborâre abruptă de 8 minute înainte de prăbușire. Nu există „niciun supraviețuitor“ Avion de pasageri prăbușit în Alpii francezi

ro

24 Mar, 2015 12:56 1531 Marime text
Un Airbus A320 al companiei Germanwings s-a prăbușit în Alpii francezi, informează AFP, citat de Agerpres.

Potrivit Business Insider, avionul se deplasa pe ruta Barcelona-Dusseldorf.

La bord se aflau 142 de pasageri şi şase membri ai echipajului.

Avionul aparţine companiei low-cost Germanwings, afiliată a companiei germane Lufthansa. Website-ul specializat Flighradar24 a pierdut urma zborului Germanwings la ora 10.39, ora Franţei, la altitudinea de 2,07 kilometri, potrivit ziare.com.

O coloana de echipaje de intervenţie se îndreaptă spre locul accidentului.

UPDATE 4, ora 16.56

Avionul de tip Airbus A320 al companiei low-cost Germanwings a intrat într-o coborâre abruptă care a durat 8 minute înainte de a se prăbuși, au anunțat reprezentanții companiei, într-o conferință de presă, informează DPA.

Totodată, compania a anunțat că pilotul aeronavei prăbușite în Franța avea o experiență de 10 ani și 6.000 de ore de zbor la manșa unor avioane de tip Airbus.

UPDATE 3, ora 16.42

Elicoptere de salvare au localizat resturile fuselajului și mai multe cadavre

Secretarul de stat pentru transporturi din Franța, Alain Vidalies, a informat astăzi că elicoptere de salvare au localizat resturi ale fuselajului și câteva cadavre în zona în care s-a prăbușit avionul companiei Germanwings, în departamentul Alpes de Haute Provence din Franța, informează EFE.

Echipele de salvare au fost deja puse în alertă pentru a se deplasa la locul prăbușirii, „inaccesibil pe șosea“.


UPDATE 2, ora 16.25

Condițiile meteo din zona unde s-a prăbușit marți avionul Airbus A320 al companiei low-cost Germanwings, în partea de sud a Alpilor francezi, erau excelente, relatează mass-media specializată franceză, citată de agenția EFE.

Potrivit postului Meteo, spre deosebire de restul teritoriului francez, în zona accidentului condițiile erau optime, pe parcursul întregii dimineți aerul fiind uscat, cerul - complet degajat, iar vântul - slab sau aproape inexistent.

Tot potrivit Meteo, înainte de a ajunge deasupra Franței, avionul a traversat mai multe zone cu turbulențe, unde au fost consemnate precipitații și furtuni, mai ales deasupra regiunii mediteraneene și a Golfului Leon.

UPDATE 1, ora 14.17

Nu există „niciun supraviețuitor" în urma prăbușirii avionului de tip A320 în Alpii francezi, a anunțat marți un secretar de stat în Ministerul Transporturilor din Franța.

Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings a lansat un S.O.S. înainte de a se prăbuși

Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings a lansat un S.O.S. înainte de a se prăbuși marți în apropiere de Prads-Haute-Bléone, în departamentul Alpes de Haute Provence, a informat Direcția Generală a Aviației Civile franceze (DGAC), într-un comunicat citat de EFE.

„Avionul a lansat un S.O.S. la orele locale 10:47 (09:47 GMT), în timp ce cobora la o altitudine de 1.524 de metri, în apropiere de Barcelonette, în Alpes de Haute Provence", a anunțat DGAC.

Un elicopter al Jandarmeriei a confirmat producerea accidentului. Avionul efectua un zbor pe ruta Barcelona (Spania) — Dusseldorf (Germania) și avea la bord 142 de pasageri și șase membri ai echipajului.

Avionul s-a prăbușit într-o zonă izolată și puțin populată din sudul Franței. Anchetatori francezi se îndreptau spre locul prăbușirii aparatului, în Meolans-Revel, o comună situată la poalele Alpilor francezi. Presa franceză scrie că avionul s-ar fi prăbușit în apropiere de masivul Trois Evéchés, o zonă muntoasă foarte accidentată din Alpii francezi.

Compania Airbus „evaluează" prăbușirea avionului său de tip A320 în Alpii francezi

Fabricantul aeronautic Airbus, constructorul avionului de tip A320 al companiei Germanwings care s-a prăbușit marți în Franța, cu 148 de persoane la bord, a anunțat că 'evaluează situația', informează EFE.

„Suntem atenți și evaluăm situația', a declarat pentru EFE un purtător de cuvânt al companiei Airbus, care a adăugat că grupul speră să dispună de mai multe informații în cursul zilei.

Totodată, operatorul de aeroporturi din Spania, AENA, a anunțat că avionul companiei Germanwings a decolat de pe aeroportul din Barcelona la orele 08:55 GMT.

Potrivit EFE, avionul a dispărut de pe radare la 09:47 GMT și s-a prăbușit între orașul Digne și localitatea Barcelonette, în Alpii francezi.

Reuters informează că avionul implicat în accident era în exploatare de 24 de ani și făcea parte din flota Lutfhansa din 1991, potrivit bazei de date online airfleets.net.

Fragmente ale aparatului de zbor au fost găsite nu departe de Barcelonnette (sud-est), a anunțat Ministerul francez de Interne.

„Am cerut activarea unei celule interministeriale de criză", a afirmat premierul francez Manuel Valls, confirmând accidentul. Ministrul francez de interne Bernard Cazeneuve s-a deplasat de urgență la locul accidentului.

Francois Hollande: Nu există supraviețuitori; este foarte probabil ca un număr semnificativ de victime să fie cetățeni germani

Președintele Franței, Francois Hollande, a declarat marți că este puțin probabil să existe supraviețuitori în prăbușirea avionului Airbus A320 al companiei Germanwings în sudul Franței, informează AFP și DPA.

„Erau 148 de oameni la bord", a spus șeful statului francez, care a adăugat — potrivit Reuters — că este foarte probabil ca un număr semnificativ de victime să fie cetățeni germani. "Accidentul s-a petrecut într-o zonă în care se ajunge extrem de greu", a mai anunțat Hollande.

La rândul său, premierul francez Manuel Valls a declarat că nu se cunosc deocamdată cauzele prăbușirii. El a anunțat activarea unei celule de criză la nivel interministerial pentru a ajuta la coordonarea operațiunilor în zonă. Totodată, Valls a anunțat că l-a trimis la locul accidentului pe ministrul de interne Bernard Cazeneuve.


Sursa: Agerpres, Ziare.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii