Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:38 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UDMR se opune scaderii pensiilor

ro

18 May, 2010 14:55 1212 Marime text

UDMR, unul dintre partidele din cercul guvernamental, nu este de acord ca pensiile minime să scadă, au anunţat lideri ai formaţiunii. Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, astăzi,într-o conferinţă de presă, că poziţia fermă a formaţiunii pe care o reprezintă este că diminuarea de 15% nu poate fi aplicată pensiilor mici.

"Poziţia noastră clară şi fermă este că nu ne putem atinge de pensia minimă şi că trebuie să îi protejăm pe pensionarii cu pensii mici. Cu alte cuvinte, ar trebui să stabilim o limită şi să vedem care ar fi această limită, sub care nu aplicăm această reducere, fiindcă există o categorie, cei cu pensii mici, categorie care astfel ar ajunge într-o situaţia insuportabilă"', a spus Marko Bela.

Liderul RDMR propune însă o reducere progresivă a pensiilor. "Eu nu cred şi nu am crezut că am putea evita aceste reduceri, fie vorba de salarii, fie vorba de pensii, dar, în acelaşi timp, eu cred că avem obligaţia să găsim soluţii pentru acele categorii care, în urma acestor reduceri, eventual ar fi puse într-o situaţie insuportabilă. Mă refer în primul rând la pensiile mici", a continuat Marko Bela.

Sursa: evz.ro

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 18 May, 2010 19:59 SOMERII si PENSIONARII cu pensii la nivelul unui somaj ,nu trebuie SCAZUTE ,e mai logic si cinstit...