Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:41 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei ani de la inundațiile grave de la Peștera-județul Constanța

ro

11 Jun, 2016 06:55 2841 Marime text
Astăzi se împlinesc trei ani de când, înainte de prânz, o puternică revărsare de ape s-a abătut asupra comunei Peștera.

Dispensarul, Căminul Cultural, sediul Poştei, Primăria, grădiniţa, terenul de fotbal, parcul din centrul localităţii şi 30 de gospodării au fost puternic afectate de inundaţii.
Apa a venit din amonte, dinspre Ciocârlia, şi a distrus totul în cale, sub privirile neputincioase ale autorităţilor.
Devastate de ape au fost şi podeţul de pe DC 28 şi puntea pietonală ce face legătura între DC 28 şi şcoală, punte traversată de elevi pentru a putea ajunge la cursuri.
Comisia care s-a constituit special pentru catastrofa produsă, formată din reprezentanţii Prefecturii Constanţa, Inspectoratului de Stat în Construcţii, Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, au analizat fiecare stricăciune în parte.
Primarul de artunci al localității Valentin Vrabie spunea că în urma inundațiilor s-au produs pagube care se ridcă la peste un milion de euro.

Numai că la doar două zile distanţă de la devastatoarele inundaţii ce au adus localităţii şi localnicilor din Peştera pagube de un milion de euro, apele au cuprins din nou comuna constănţeană, spre disperarea cetăţenilor şi a reprezentanţilor autorităţii locale, care au privit din nou neputincioşi cum viiturile fac ravagii în comună.
De data această a plouat şi în Peştera, nu doar în localităţile învecinate. Apa a ajuns până la 60 de centimetri pe străzi, un nivel mai ridicat decât la inundațiile care avuseseră loc cu două zile în urmă.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii