Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:06 04 06 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Transport RATC gratuit pentru vizitarea navei Greenpeace

ro

23 May, 2019 13:45 898 Marime text
Pentru intervalele orare în care nava se poate vizita de către publicul larg, un autobuz RATC va face traseul Poarta 1 (interiorul portului) - Cuibul Reginei, cu o frecvenţă de 15 minute, gratuit.

Rainbow Warrior, nava-fanion a Greenpeace, vine în România în perioada 29 mai - 2 iunie, pentru a semnala legătura dintre modul în care producem energie în prezent și modificarea climei planetei. Constanța e prima oprire dintr-un tur european de 5 luni, care promovează soluțiile energetice curate, solicită ambiții mai înalte și acțiuni decisive pentru protejarea climei din partea liderilor europeni. Oamenii de știință au ajuns la un consens și au dat un nume fenomenelor meteorologice extreme care afectează planeta din ce în mai mult: schimbări climatice.
Viteza aplicării unor măsuri benefice climei trebuie să crească pentru a nu încălzi planeta cu mai mult de 1,5 grade Celsius. Altfel, schimbările vor fi catastrofale și iremediabile. Generația viitoare nu va mai avea un viitor!Sosirea navei Rainbow Warrior în România este un mesaj extrem de puternic. Vasul călătorește pe oceanele și mările Terrei pentru proiecte științifice sau pentru a protesta împotriva marilor poluatori. Este o platformă de conectare a celor care cred că pot și vor să ajute planeta. Rainbow Warrior e și una dintre cele mai "verzi" nave din lume: folosește preponderent velele pentru deplasare, nu deversează deșeuri în mare, iar materialele folosite pentru construirea sa au fost alese doar din surse ce respectă normele etice ale Greenpeace.

Programul Rainbow Warrior în România

Vasul va fi ancorat în Constanța timp de 5 zile (29 mai - 2 iunie), perioadă în care vor fi organizate diferite evenimente la bord și în port, lângă navă, atât pentru publicul larg, cât și pentru media.

Sursă foto: Greenpeace
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii