Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:06 24 01 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial! De astăzi RATC a devenit CT Bus SA. Ce se întâmplă cu biletele

ro

01 Nov, 2019 18:07 5323 Marime text
Începând de astăzi, 1 noiembrie 2019 Regia Autonomă Transport în Comun Constanța a devenit CT Bus S.A., prin schimbarea formei juridice din regie autonomă în societate pe acțiuni, iar, potrivit conducerii CT Bus SA, odată cu semnarea contractului, se dorește dezvoltarea biletelor neconvenționale, mai exact se va pune accent pe E-ticketing.
 
Contractul de delegare a gestiunii serviciului public de transport local de persoane prin concesiune între Primăria Municipiului Constanța și CT Bus S.A. a fost semnat în prezența primarului Decebal Făgădău și a viceprimarilor Costin Răsăuțeanu și Dumitru Babu.
 
Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța:

“În istoria transportului public constănțean, ziua de astăzi, 1 noiembrie 2019, va rămâne ca un referențial. Astăzi punem punct Regiei Autonome și deschidem un capitol nou, naștem o companie care are toate premisele să devină cel mai puternic operator din Regiunea de Sud Est. Avem 104 autobuze Diesel Euro 6 noi și suntem în proceduri de achiziție pentru 41 de autobuze electrice. Țintim către cât mai multe rute și vrem să investim în creșterea flotei, calitativă și cantitativă. Noi trebuie să ne creștem copiii spunându-le că prima opțiune este CT BUS și apoi transportul individual”.

La Oficiul Național al Registrului Comerțului s-a înregistrat noua societate iar astăzi, în prezența membrilor AGA și CA, Primăria Municipiului Constanța a acordat licențele de traseu societății CT Bus S.A.
 
Bogdan Niță, directorul CT BUS S.A.:

“Este un proiect pe care domnul primar Decebal Făgădău l-a început acum multă vreme și iată că am reușit astăzi să ajungem în faza de semnare. Este o schimbare radicală în ceea ce privește sistemul de mobilitate din Constanța și, poate pe viitor, și pe Zona Metropolitană. Proiectele noastre vizează reguli de calitate în transportul public, o mai bună administrare a flotei de autobuze, mergem și către partea de E-ticketing, o nevoie reală”.

Prin transformarea în societate pe acţiuni se asigură condiţiile pentru o funcţionare eficientă, economică, în concordanță totală cu prevederile comunitare din domeniul serviciilor de transport public de persoane.
 
 CT Bus își propune să devină o companie modernă de transport, cu rol determinant în ceea ce privește dezvoltarea mobilității cetățenilor municipiului Constanța și nu numai.
 
 Scopul principal îl constituie realizarea unui sistem de transport eficient, integrat, durabil și sigur, care să promoveze dezvoltarea economică, socială și teritorială și care să asigure o bună calitate a vieții în municipiul Constanța.
 
Pe 10 octombrie 2018 Consiliul Local al municipiului Constanța a decis reorganizarea RATC prin transformarea în societate pe acțiuni cu denumirea CT BUS SA. După obținerea tuturor avizelor și aprobărilor, inclusiv din partea Consiliului Concurenței, în ședința extraordinară a Consiliului Local din 14 octombrie 2019 s-a aprobat delegarea gestiunii serviciului public de transport persoane către CT BUS SA și atribuirea prin concesiune a contractului de delegare.

Sursă foto: Primăria Municipiului Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii