Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:36 20 06 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Băsescu „Ponta nu ştie ce vorbeşte când vorbeşte despre stabilitate şi predictibilitate fiscală. Penibil trebuie să fie omul!”

ro

04 Dec, 2014 18:51 831 Marime text
 
Președintele Traian Băsescu susține o declarație de presă, în acest moment, la Palatul Cotroceni.

„Am fost deosebit de curios să aflu dacă, de când premierul Ponta a fost de acord ca statul să primească cele 200 de milioane de euro de la kazahi pentru Rompetrol. Nu numai că nu s-a schimbat nimic, dar nici măcar acei 200 de milioane de euro nu au fost încasaţi, iar Ponta trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru că l-am prevenit. Ştiu că în momentul de faţă premierul Ponta are probleme cu bugetul, nu ştiu cum le va rezolva, dar n-aş vrea să le rezolve printr-o întrerupere a acordului cu Fondul. Dacă nu se continuă acordul cu Fondul şi FMI va avea de pierdut pentru că ar fi prima oară când o ţară iese din Acordul cu Fondul într-o stare mai puţin stabilă decât la intrare. Ar fi o mare palmă pentru Fond, pentru că Fondul a stat de o parte având în vedere evenimentele din ultimele luni. Vor avea o mare responsabilitate, au ştiut foarte bine ce se întâmplă în România”, a precizat Traian Băsescu.

„Am înţeles că Ponta vorbeşte de stabilitate, că de asta nu ar introduce redevenţe noi. Ce stabilitate când la sfârşitul lui noiembrie faci a treia rectificare bugetară. Omul ăsta nu ştie ce vorbeşte când vorbeşte despre stabilitate şi predictibilitate fiscală. Penibil trebuie să fie omul!”, a declarat șeful statului.

Ti-a placut articolul?

Comentarii