Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:18 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trafic restricționat în Mamaia. Triathlon Challenge 2015 - în plină desfășurare

ro

05 Sep, 2015 14:19 941 Marime text
Aproximativ 1.300 de sportivi amatori şi profesionişti participă de astăzi la o adevărată sărbătoare a triatlonului, în cadrul căreia vor avea loc competiţii dedicate atât celor mari, cât şi celor mici. Anul acesta, Triathlon Challenge Mamaia este Cupă Europeană Premium, cu un buget de premiere generos, cu mai multe puncte ITU şi cu sportivi de elită din peste 20 de ţări. Practic, toată crema triathlonului internaţional s-a strâns la Mamaia, la a şaptea ediţie a celui mai mare concurs de triathlon din Europa de Est şi din Balcani, Triathlon Challenge Mamaia.
 
Ziua de astăzi este dedicată amatorilor, care participă la întrecerile individuale şi în cadrul celor de ştafetă. Se vor alcătui clasamente pe categorii de vârstă, dar va exista şi o categorie specială, dedicată celor care iau startul pentru prima oară la un concurs de triatlon. Evenimentul de astăzi încheie seria competiţiilor de triatlon de şosea din cadrul circuitului Federaţiei Române de Triatlon (Romanian Triathlon Series), iar evenimentul de la Mamaia este Grand Final. Probele de alergare şi ciclism se desfăşoară pe şosea, în condiţii de siguranţă, pe o suprafaţă plată sută la sută, iar înotul se face în Lacul Siutghiol, cu start şi finiş la ponton.
 
Programul zilei de sâmbătă este următorul: probe individuale - ora 10.00 - start proba supersprint: 400 m înot + 10 km ciclism + 2,5 km alergare; ora 10.15 - start proba sprint: 750m înot + 20 km ciclism + 5 km alergare; ora 12.00 - start proba olimpică: 1.500 m înot + 40 km ciclism + 10 km alergare; probe de echipă - ora 10.45 - start ştafeta sprint - 750 m înot + 20 km ciclism + 5 km alergare; ora 11.15 - start ştafeta olimpică - 1.500 m înot + 40 km ciclism + 10 km alergare.
 
Festivalul Triathlon Challenge Mamaia continuă după-amiază cu „Start Campioni la Triatlon“, competiţie ce cuprinde două probe: Aquatlon (200 m înot şi 1,25 km alergare) şi Duatlon (1,25 km alergare, 5 km bicicletă şi 1,25 km alergare). Evenimentul este organizat de Federaţia Română de Triatlon şi de Clubul Sportiv Smart Atletic. Copiii cu vârste cuprinse între 9 şi 12 ani vor avea ocazia să se întreacă începând cu ora 16.00 la aquathlon şi de la 17.00 la duathlon. Competiţia „Start Campioni la Triatlon“ face parte din programul cu acelaşi nume, program naţional de selecţie şi pregătire a tinerilor sportivi cu vârsta între 9 şi 12 ani, iniţiat de Federaţia Română de Triatlon. În aceeaşi zi, începând cu ora 18.30, promenada şi plaja din Mamaia se vor transforma în piste de alergare pentru iubitorii de mişcare. În premieră, în cadrul concursului Triathlon Challenge Mamaia, va avea loc un cros popular, pe distanţa de 4 kilometri, accesibil pentru orice vârstă şi nivel de pregătire.

Organizatorii au anunţat că, pe durata competiţiei, traficul din staţiunea Mamaia este restricţionat pe cele trei benzi de circulaţie dinspre lacul Siutghiol, după cum urmează: sâmbătă, 5 septembrie - cele trei benzi dinspre partea lacului vor fi restricţionate total (blocate), în intervalul orar 9.30 - 14.00. Șoferii nu înțeleg de ce organizatorii evenimentului sportiv și reprezentanții poliției nu au asigurat două benzi de circulație atât la dus, cât și la întors. 

În această perioadă, nu se poate ieşi cu vehicul sau pietonal, pe carosabil; duminică, 6 septembrie - cele trei benzi dinspre partea lacului vor fi restricţionate total (blocate), în intervalul orar 9.30 - 11.30 şi 12.30 - 14.00, iar în perioada 11.30 - 12.30 se poate ieşi cu vehiculul doar prin cel mai apropiat sens giratoriu, cu aprobarea lucrătorilor care închid perimetrul (Poliţie, Jandarmerie, arbitri).
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii