Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:33 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tineretul social-democrat, în sprijinul culturii, identității și valorilor constănțene

ro

15 May, 2015 17:01 2283 Marime text
 
Tinerii social-democrați constănțeni vor iniția o  amplă activitate de promovare a muzeelor constănțene, mâine, începând cu orele 13.00, ca apel la conservarea memoriilor comunității și recunoașterea caracterului multicultural al orașului.

Prin acțiunea ce face parte din programul „TSD promovează valorile și tradițiile românești", organizația de tineret a PSD Constanța va încerca să atragă atenția publicului asupra rolului crucial pe care îl joacă muzeele în ceea ce privește respectul între culturi, recunoașterea diferențelor și păstrarea moștenirii colective.

În sprijinul instituțiilor care se ocupă de păstrarea și expunerea obiectelor de interes istoric, științific și artistic, aproximativ 50 de tineri social-democrați vor distribui broșuri ce conțin un initerariu al muzeelor constănțene, adresele acestora și informații relevante despre expoziții.

Obiectele de artă, relicvele, documentele istorice și științifice reprezintă un reper al culturii, iar tendința generală de abandonare a acestora a motivat organizația TSD Constanța să marcheze Ziua Internațională a Muzeelor.

Ziua Internațională a Muzeelor este sărbătorită la nivel mondial pe 18 mai, începând din anul 1977, prin organizarea de activități culturale în peste 30 000 de muzee, din mai mult de 120 de țări.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii