Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:25 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teodor Meleşcanu consideră că preşedintele Iohannis este vinovat pentru problemele apărute la secţiile de vot din străinătate

ro

29 May, 2019 19:12 2049 Marime text
Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, consideră că preşedintele Klaus Iohannis este vinovat pentru problemele apărute la secţiile de vot din străinătate la scrutinul electoral de duminică, oficialul guvernamental precizând, miercuri, că o solicitare de demitere precum cea făcută de preşedinte în cazul său nu trebuie să aibă la bază doar gânduri, întrebări şi presiuni, informează Agerpres.ro

Teodor Meleşcanu a afirmat, într-o intervenţie telefonică la postul de televiziune Antena 3, că aglomeraţia din secţiile din străinătate s-a datorat prelungirii procesului de votare, prin suprapunerea alegerilor europarlamentare cu referendumul.

"Pur şi simplu, vinovat de votul în străinătate este, practic, preşedintele Iohannis care, la două săptămâni după ce am stabilit care sunt secţiile de votare, la propunerea ambasadelor şi la solicitările unor misiuni diplomatice, de către un număr semnificativ de cetăţeni români şi am ajuns la numărul de 441, după două săptămâni, dânsul a anunţat că face referendumul în aceeaşi zi. În consecinţă, din două secunde care durează votul, în general, în cabină, având referendumul băgat peste votul parlamentarilor europeni, s-a ajuns la şase minute, şapte minute votul şi, practic, nu au putut să voteze toţi oamenii, mai ales în secţiile aglomerate", a precizat ministrul de Externe.


El a adăugat faptul că nu i-a aparţinut decizia privind numărul de secţii, acestea fiind înfiinţate pe baza cererilor şi analizelor ambasadelor şi consulatelor şi a cererilor iniţiate de cetăţeni români, care au fost satisfăcute în totalitate.

"În ce măsură evaluările au fost reale, în ce măsură s-au luat măsuri administrative în condiţiile în care peste alegerile europarlamentare s-a făcut şi referendumul, toate aceste lucruri vor face obiectul anchetelor noastre. De fapt, din 400 de secţii de votare, nu au fost probleme decât în aproximativ 40 şi de astea ne vom ocupa. Noi nu facem nimic până nu vedem, într-adevăr, dacă este o vină şi la cine este vina şi după aceea ne pronunţăm. Vă asigur că rezultatul va fi adus foarte repede la cunoştinţa tuturor", a menţionat Meleşcanu.


Referitor la cererea de demitere imediată a miniştrilor de Externe şi de Interne, solicitată miercuri de preşedintele Klaus Iohannis, Teodor Meleşcanu consideră că solicitarea trebuie să aibă şi o altă bază, decât gânduri şi presiuni.

"Domnul preşedinte are dreptul să-şi exprime orice opinii. Chestiunea, când vorbim de o demitere, trebuie să avem şi o bază pentru a cere demisia cuiva, nu doar pe bază de gânduri, întrebări, presiuni şi aşa mai departe", a conchis ministrul de Externe.


Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat, miercuri, demiterea imediată a miniştrilor de Externe şi de Interne, Teodor Meleşcanu, respectiv Carmen Dan, pentru modul în care au fost organizate alegerile.

Agerpres.ro
Sursa foto: Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii