Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:34 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de persoane, maşini şi documente depistate de poliţiştii români şi partenerii din statele Schengen

ro

20 May, 2018 09:20 651 Marime text
Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 624 de persoane, 87 de autovehicule și 27 de documente, ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.  În perioada 11 – 18 mai a.c., au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 362 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen),  în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
Poliţiştii români au pus în aplicare 17 mandate europene de arestare, au depistat 136 de  persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 15 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.
De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 23 de documente și au fost depistate 71 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.
Totodată, 262 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
Dintre acestea, 32 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, alte 12 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 6 persoane erau semnalate dispărute de autorităţile române.
Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 4 documente, un certificat de înmatriculare și 16 autovehicule, bunuri căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii