Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:30 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de persoane ieșit pe străzile din Kiev să protesteze împotriva președintelui și a guvernului

ro

21 Feb, 2016 23:33 1467 Marime text
 
Sute de persoane au protestat astăzi la Kiev, în urma unui apel al unei  mișcări necunoscute până în prezent pentru a cere demisia președintelui Petro Poroșenko și a guvernului său, acuzați că sunt lipsiți de inițiativă în fața Rusiei și că tolerează corupția, scrie AFP, notează agerpres.ro.
 
Majoritatea protestanților au fost pensionari și indivizi în ținută de camuflaj ce s-ar fi prezentat ca fiind luptători împotriva rebeliunii proruse din estul țării.
 
Cei ce s-au strâns la Kiev au votat simbolic o rezoluție în care s-au pronunțat pentru „destituirea guvernului actual” și „declararea alegerilor prezidențiale și legislative anticipate”.
 
Manifestația s-a desfășurat în Piața Independenței din Kiev, loc simbolic al revoltei proeuropene, la o zi după comemorarea represiunii sângeroase a acesteia în urmă cu doi ani, mai scrie agerpres.ro.
 
Chiar dacă s-a strâns un număr semnificant de manifestați, nu s-au înregistrat incidente, situația râmânând calmă chiar dacă unii oameni au da foc coșurilor de gunoi pentru a se încălzi. 



Sursa foto: america.aljazeera.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii