Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:25 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alertă Trei maşini ale ambasadei Rusiei la Kiev atacate

ro

06 Mar, 2016 19:58 1648 Marime text
Ambasada Rusiei de la Kiev a trimis duminică o notă de protest Ministrului de Externe ucrainean, după ce trei autovehicule aparţinând instituţiei diplomatice au fost deteriorate grav în timpul nopţii de către atacatori necunoscuţi, care ar fi cerut într-un video eliberarea pilotului militar ucrainean Nadia Savcenko.

Potrivit purtătorului de cuvând al Ambasadei Rusiei din Kiev, Oleg Grishin, trei maşini din corpul diplomatic rus, care erau parcate în faţa ambasadei, au fost grav deteriorate în timpul nopţii de către un grup de atacatori neidentificaţi. De asemenea, atacatorii ar fi aruncat cu  rachete semnalizatoare spre ferestrele ambasadei.

Poliţia din Kiev a deschis un dosar penal in rem pentru huliganism.
”În timpul nopţii, mai multe persoane neidentificate au început să lovească maşinile parcate (n.r. în faţa ambasadei). Un total de trei vehicule au fost avariate, după ce au fost sparte oglinzile retrovizoare şi parbrizele”, se precizează într-un comunicat al poliţiei din Kiev.

Între timp, pe internet a fost publicat un video, în care apar mai mulţi bărbaţi ce lovesc trei maşini în mijlocul nopţii, cu mesajul ”Libertate pentru Nadia Savcenko”. De altfel, mai multe sute de persoane s-au adunat sâmbătă în apropiere de ambasadă pentru a protesta faţă de încarcerarea pilotului militar ucrainean Nadia Savcenko, informează news.ro

Savcenko a fost arestată la începutul lui iulie 2014 şi a petrecut mai mult de un an în închisoare, înainte de a fi adusă în faţa Tribunalului din micul oraş rus Donetk, din apropiere de graniţa ucrainiană.

Kievul şi ţările Occidentale au cerut în nenumărate rânduri eliberarea Nadiei Savcenko, care a negat orice implicare în uciderea jurnaliştilor ruşi din estul separatist al Ucrainei. De altfel, Savcenko este văzută în Ucraina ca un simbol al rezistenţei în faţa insurgenţei pro-ruse, iar cei mai mulţi ucrainieni consideră că procesul împotriva acesteia ar fi motivat politic.

Prucuratura rusă a cerut miercuri 23 de ani de închisoare pentru pilotul militar Nadia Savcenko, acuzată că ar fi comunicat armatei ucrainiene poziţia a doi jurnalişti ruşi, care au fost ulterior ucişi de un foc de mortier în zona separatistă din estul Ucrainei, potrivit news.ro

Verdictul în acest caz este aşteptat curând.
 
Sursă foto: agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii