Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:43 20 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de persoane date dispărute depistate de polițiști în ultima săptămână. Printre acestea sunt și minori

ro

10 Mar, 2018 11:51 424 Marime text
Direcţia de Investigaţii Criminale organizează şi coordonează activitatea de localizare şi prindere a urmăriţilor la nivel naţional şi internaţional, precum și cea de identificare a cadavrelor şi persoanelor cu identitate necunoscută, respectiv de clarificare a situaţiei persoanelor dispărute, informează Poliția Română. 
 
Săptămâna aceasta, în urma acţiunilor desfăşurate de Poliţia Română, au fost depistate 230 de persoane dispărute sau pe numele cărora existau mandate emise de instanţele de judecată.
 
În perioada 2 - 8 martie a.c., poliţiştii din întreaga ţară, sub coordonarea Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române, au depistat 148 de persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 99 de minori.
 
De asemenea, au fost depistate 82 de persoane urmărite în temeiul legii. Dintre acestea, 63 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 10 aveau mandate de arestare preventivă, 7 persoane aveau emise pe numele lor mandate europene de arestare, iar 2 aveau emise sentinţe de internare în unităţi medicale de specialitate,
 
Exemple:
 
Un bărbat, de 21 de ani, din județul București, ce se sustrăgea executării unei pedepse privative de libertate de 3 ani și 11 luni de închisoare pentru infracțiuni la regimul stupefiantelor, a fost depistat, la data de 2 martie a.c. și încarcerat în Penitenciarul Rahova.
 
Un alt bărbat, de 50 de ani, din Oradea, care se sustrăgea executării unei pedepse privative de libertate de 2 ani închisoare, pentru comiterea infracțiunii de trafic de persoane, a fost depistat de polițiști, la data de 2 martie a.c. și încarcerat în Penitenciarul Oradea.
 
De asemenea, un bărbat de 27 de ani, din Harghita, ce se sustrăgea executării unei pedepse privative de libertate de 2 ani și 2 luni, pentru comiterea infracțiunii de viol, a fost depistat de polițiști, la data de 7 martie a.c. și încarcerat în Penitenciarul Miercurea Ciuc
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii