Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:43 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Supervizor.ro Administratorul judiciar al ADIVIN’95 “a făcut praf” cererile creditorilor!

ro

13 Dec, 2015 15:14 3775 Marime text
 
Societatea ADIVIN’95 SRL Constanţa (CUI: 7695029) a intrat în insolvenţă la propria cerere, pe 22 septembrie 2015 (Tribunalul Constanţa, Dosar nr. 5735/118/2015), dar acest demers a survenit după ce doi creditori – E.N.B. SRL Medgidia şi SORLA SRL Constanţa – au solicitat deschiderea procedurii prevăzute de Legea 85/2014. Deşi bilanţul pentru anul 2014 indică datorii totale de 13,61 milioane lei, iar creditorii au depus cereri de creanţă în valoare de 17,24 milioane lei, administratorul judiciar MAESTRO SPRL a acceptat “din prima” doar suma de 1,90 milioane lei, plus 10.241.543,02 creanţe înscrise provizoriu sub condiţie sau nescadente.
 Primul creditor “lovit în plin” este BANCA COMERCIALĂ CARPATICA, care a solicitat înscrierea în tabel cu suma de 3,80 milioane lei, reprezentând credit acordat împrumutatului DIARNY-IMPORT-EXPORT SRL Medgidia, firmă care a intrat recent în insolvenţă. MAESTRO SPRL a înlăturat integral creanţa, menţionând că DIARNY-IMPORT-EXPORT SRL nu are datorii către CARPATICA.
 Hilară este situaţia creditorului ALBALACT SA, care s-a înscris cu o creanţă de 102.302,14 lei, din care a fost acceptată suma de 200 lei, reprezentând taxa de timbru judiciar! Asta în condiţiile în care mare parte din administratorii judiciari nu acceptă niciodată taxa de timbru. Pentru suma respinsă există menţiunea: “bilete la ordin emise anterior deschiderii procedurii insolvenţei şi scadente ulterior“.
 Această motivaţie apare în cazul mai multor creditori şi se vrea a fi o şmecherie în favoarea acestora, sumele respective urmând a fi achitate (cu prioritate) ca şi cheltuieli curente, şi nu ca datorii, în baza eventualului plan de reorganizare. Problema este că societatea constanţeană nu a avut respect faţă de astfel de angajamente de plată, fiind raportată la CIP cu 1.856 de bilete la ordin refuzate la plată în perioada 2009-2013, în valoare totală de 19,62 milioane lei.
 
ADIVIN-95-incidende-600 

După ce a desfiinţat cererile chirografarilor, administratorul judiciar a devenit foarte “blând” când a ajuns la creanţa invocată de patronul Adrian VINTILĂ, pe care a admis-o “la leu”, inclusiv suma aferentă taxei de timbru. Probabil nici nu i-a dat prin cap specialistului de la MAESTRO SPRL să întrebe la ANAF dacă VINTILĂ a avut venituri declarate care să îi permită creditarea firmei cu o asemenea sumă!
 Rămâne de văzut dacă creditorii vor accepta această şmecherie a debitoarei şi a practicianului în insolvenţă cu biletele la ordin sau vor depune contestaţii ale tabelului, procese care vor duce inevitabil la prelungirea procedurii. Dar indiferent de opţiunea creditorilor, ar trebui acordată o medalie administratorului judiciar MAESTRO SPRL, pentru că a reuşit performanţa de a accepta doar 11% din creanţele solicitate de creditori! 


sursa text: supervizor.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii