Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sub îndrumarea Organizației Salvați Copiii Campanie europeană de conștientizare cu privire la pericolele din mediul online

ro

13 Jul, 2015 23:44 1875 Marime text
Organizația Salvați Copiii organizează, în perioada 13-17 iulie, la Snagov, Scoala Europeană de Vară Sigur.info, în cadrul programului Safer Internet. Tema din acest an - Internet of Things - what does the future bring ? - Îi provoacă pe tinerii participanți să se gândească la viitorul Europei, văzut prin evoluția mijloacelor tehnologice și a internetului.
Evenimentul se bazează pe colaborarea a 40 de copii și tineri cu vârste cuprinse între 16 și 22 de ani, din 5 țări europene: Republica Moldova, Germania, Cipru, Portugalia și România. Scopul final este un internet mai sigur, iar demersul este sprijinit de către rețeaua europeană Insafe. Mesajele ambasadorilor siguranței online vor fi răspândite atât în școlile și liceele din Europa, cât și la nivelul factorilor de decizie din instituțiile naționale și europene.
Pe parcursul a cinci zile, participanții vor creiona o campanie de conștientizare a copiilor și tinerilor europeni cu privire la pericolele ce se ascund în mediul online. Sub titlul A safer future online, echipa de campanie va concepe propria strategie de promovare, precum și mesajele pe care le vor adresa copiilor și tinerilor europeni pentru a le prezenta care sunt riscurile și mijloacele de protecție din mediul online.
Printre obiectivele școlii se mai numără și pregătirea tinerilor ambasadori în domeniul siguranței online, prezentarea și explicarea practicilor de siguranță online din țările europene, precum și organizarea de activități interactive prin care să înțeleagă și să analizeze conceptul de hate speech, des întâlnit în mediul virtual.
Sesiunile de informare din cadrul școlii vor fi susținute atât de către experții din cadrul Salvați Copiii, cât și de către reprezentanți ai Microsoft, Google și Kaspersky Lab - parteneri ai proiectului Sigur.info - care le vor prezenta participanților noile tendințe din mediul online, precum și programe și website-uri care pot veni în sprijinul unei utilizări plăcute și sigure a internetului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii