Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:57 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Studiu genetic Pinguinii au pierdut trei din cele cinci gusturi de bază

ro

23 Feb, 2015 23:24 3389 Marime text
Un studiu recent arată că pinguinii nu se pot bucură de gustul peştelui pe care îl mănâncă. Studiul genetic a fost realizat de cercetători chinezi şi americani, care au sugerat că adaptarea acestor păsări la mediul extrem de rece a avut un preţ, şi anume, deteriorarea percepţiei gustului, scrie agenţia Xinhua, conform Agerpres.
 
Studiul,care a fost publicat în revista Current Biology, a constatat că pinguinii au pierdut trei din cele cinci gusturi de baza — dulce, amar şi savuros (cunoscut sub numele de umami) în urmă cu peste 20 de milioane de ani şi nu le-au recâştigat.
 
Pentru aceste păsări, se pare că produsele alimentare intră în doar două categorii de arome: sărat şi acru.

Sursa foto. siviaggia.it
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii