Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:10 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Studenţii şagunişti din Constanţa, în excursie de studiu la Palatul Parlamentului şi la Palatul Cotroceni

ro

17 May, 2014 17:12 2461 Marime text
Universitatea „Andrei Şaguna” (UAȘ) a oferit studenţilor săi posibilitatea de a participa la o excursie de studiu în capitală, pentru a vizita două dintre instituţiile importante ale statului român, Parlamentul şi Preşedinţia, aşadar Palatul Parlamentului şi Palatul Cotroceni.
„Oficiul de ghizi pentru cei 46 de studenţi de la Facultatea de Psihosociologie, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Facultatea de Ştiinţele Comunicării şi Ştiinţe Politice - l-au îndeplinit doi dascăli ai UAŞ. La Palatul Parlamentului studenții au fost întâmpinați și conduși de senatorul Marian Vasiliev, cadru didactic la specializarea Jurnalism, iar la Palatul Cotroceni consilierul prezidențial Dorel Onaca, de la Drept, a fost cel care le-a făcut o prezentare a instituției”, se menţionează într-un comunicat de presă.
Unul dintre studenţii şagunişti a povestit experienţa:

„Invitaţia care ne-a fost adresată de președintele universităţii de a participa la programul anual „Internship la Palatul Parlamentului" a fost foarte bine primită. La 8 dimineața, 46 de studenți așteptau emoționați si nerăbdători în fața Universității Andrei Șaguna „îmbarcarea” în autocar. Ajunși în București, prima oprire s-a făcut la Palatul Parlamentului.
Programul a început cu vizitarea Senatului, unde ne-a așteptat domnul profesor Marian Vasiliev, care deține și funcția de senator de Constanţa,  Preşedinte al Comisiei pentru egalitate de şanse şi membru în Comisia pentru cultură, artă şi mijloace de informare în masă. Am făcut poze şi toți am fost foarte impresionați încă de la intrare, unde am văzut pe viu cum se aplică măsurile de siguranță la intrarea într-o instituție - percheziție corporală, numere de ordine.
Pe lângă explicaţiile ghidului autorizat, am avut parte şi de un curs la fata locului susţinut de domnul senator şi profesor, care ne-a arătat, practic, cum se iau deciziile la nivel înalt, în sala senatului, prin exemplificare şi o mini-simulare cu noi, studenţii, pe o lege inventată, simulare menită să ne stimuleze luarea practică de decizie. Domnul profesor Vasiliev ne-a indicat şi locul său în Camera Senatului.
Programul a continuat cu vizitarea Ansamblului Cotroceni, ce cuprinde grandiosul Palat Princiar și biserica „Adormirea Maicii Domnului”. De asemenea, am vizitat și grădina de la Cotroceni (una dintre marile grădini ale Capitalei), Holul de Onoare, Salonul de Vânătoare, Salonul Florilor, Biblioteca, Dormitorul Reginei Maria (păcat că nu ni s-a permis să facem poze!).
Am fost întâmpinați călduros de domnul profesor Dorel-Constantin Onaca. El ne-a ținut un scurt discurs foarte impresionant, ne-a felicitat pentru alegerea carierei şi pentru faptul ca ne-am asumat responsabilitatea de a reprezenta noua generaţie de oameni politici, exprimându-și dorința să ne întâlnim peste ani în aceeaşi sală, Sala Unirii, de pe poziţii egale.
Pe drumul de întoarcere autocarul a răsunat de imnul studenţilor șaguniști şi alte cântece de drum, glume, voie bună și impresii împărtășite cu entuziasm.
Vorbesc și în numele colegilor când spun că organizarea a fost excepțională, la aceasta contribuind Ionuț Ivăncescu, student în anul III al Facultății de Comunicare și Științe Politice, ajutat în egală măsură de Arina Frățiman, studentă în anul III a Facultății de Psihologie a Universităţii Andrei Șaguna. Amîndoi au avut grijă ca doi părinți cu 44 de copii rebeli. O adevărată provocare de care au trecut cu mare succes!
În fața facultății am fost așteptați de conducerea universității și de domnul președinte Aurel Papari care ne-au felicitat pentru desfășurarea programului și ne-au promis și alte inițiative de acest fel.” (text redactat de studenta Elena Bonţeanu, specializarea Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, anul I)



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • andreea 02 Jul, 2014 20:37 Mari profesori, ce sa spun! E rusinos sa lingi unde ai scuipat! Si gretos, incalificabil !