Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:49 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştefan-Radu Oprea, propunerea pentru funcția de ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în Guvernul condus de Viorica Dăncilă

ro

26 Jan, 2018 16:23 1749 Marime text
Ştefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat s-a născut la 14 iunie 1970.
 
Între 1989 şi 1994, a studiat la Facultatea Utilaj Tehnologic din cadrul Universităţii de Petrol şi Gaze din Ploieşti. În 2009, a urmat cursurile Institutului Naţional de Administraţie, notează www.senat.ro.
 
Printre funcţiile deţinute se numără: prefect al judeţului Prahova; director al SC Urban Electric SRL; director al SC SF BAU Ploieşti SRL; director al SC Optimex SRL; director SC Util 2000 SRL.
 
În 2010 a devenit vicepreşedinte PSD Prahova. Membru în Consiliul Naţional PSD.
 
La 9 decembrie 2012, a fost ales senator de Prahova. Din 3 noiembrie 2015, a devenit membru în Comisia pentru constituţionalitate, libertăţi civile şi monitorizare a executării hotărârilor Curţii Europene a Drepturilor Omului. Din 15 februarie 2916, a fost preşedintele Comisiei pentru dezvoltare şi strategie economică.
 
Reales senator PSD de Prahova în legislatura 2016-2020. Din septembrie 2017, este secretar al Biroului Permanent. Este membru în Comisia parlamentară de anchetă a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind activitatea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei. Este secretar al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Cuba, conform www.cdep.ro.

Ministrul pentru Mediu de Afaceri, Senator PSD de Prahova Radu Oprea (47 de ani) a fost desemnat de conducerea partidului pentru postul de ministru pentru Mediul de Afaceri, in locul lui Ilan Laufer. Radu Oprea este vicepresedinte PSD Prahova si a fost trimis in judecata in 2016 de Parchetul General pentru evaziune fiscala si spalare de bani. O firma pe care o controleaza a fost abonata in trecut la contracte cu statul. În luna ianuarie 2016, senatorul Radu Oprea a fost trimis în judecată alături de partenerul său de afaceri, Mihail Ștefănescu (“Treflă”), de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, într-un dosar în care erau vizate două societăți controlate de senator: SC ICIM SA și SC URBAN ELECTRIC SRL, transmite Ziarul Incomod din Prahova. 

Radu Oprea este absolvent al Facultatii de Utilaj Tehnologic (Universitatea de Petrol si Gaze, Ploiesti) in 1994, si al Institutului National de Administratie (2009). In trecut, el a fost si prefect de Prahova. Este la al doilea mandat de senator. El detine trei imobile in Ploiesti si a declarat bijuterii in valoare de 40.000 de euro. Are doua credite (300.000 de lei si 249.000 de euro). Are actiuni la 8 companii.

Sursa foto: cdep.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii