Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:15 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stare de urgenţă în şapte state din America New York-ul, paralizat de furtuna de zăpadă (video)

ro

27 Jan, 2015 10:01 1256 Marime text
New York, oraşul care nu doarme niciodată, se pregătea luni seara de o noapte “calmă” din cauza unei furtuni de zăpadă, în timp ce autorităţile au mobilizat mijloace importante, iar podurile şi tunelurile au fost închise, transportul în comun a fost oprit, iar circulaţia interzisă.
 
O avertizare de viscol este valabilă până miercuri în şapte state din nord-est, între care şi New York, afectând milioane de americani, care se grăbeau luni să se întoarcă acasă, pentru a evita ninsorile însoţite de vânt puternic anunţate pentru noaptea de luni spre marţi.
 
Ninsorile s-au oprit în cursul în serii la New York, dar după câteva ore au reînceput.
 
Sute de utilaje de deszăpezire şi angajaţi municipali au fost mobilizaţi, iar primarul Bill de Blasio a cerut populaţiei să iasă din casă cât mai puţin posibil. El a anunţat că şcolile vor rămâne închise marţi.
 
Potrivit serviciilor naţionale de meteorologie, în cursul nopţii de luni spre marţi ar urma să se aştearnă un strat de 24 de centimetri de zăpadă la New York, cu rafale de vânt de până la 69 de kilometri pe oră, şi 21 de centimetri în cursul zilei de marţi, adăugându-se celor 11 centimetri care s-au acumulat deja luni în Central Park.
 
"Furtuna se va agrava în cursul nopţii", a declarat luni după-amiază guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, anunţând închiderea metroului, care funcţionează de principiu 24 de ore din 24, pe o durată nedeterminată.
 
Trenurile de la periferie, trenurile care leagă Boston de New York, tunelurile, podurile şi parcurile au fost, de asemenea, închise pentru o perioadă nedeterminată.
 
Broadway a anulat luni seara celebrele spectacole, sediul ONU ar urma să rămână închis marţi, dar Bursa se va deschide. Funcţionarii neesenţiali ai statului au fost rugaţi să rămână acasă.
 
În perspectiva viscolului, pe care agenţia naţională de meteorologie îl descrie drept "potenţial istoric", o interdicţie de circulaţie a fost decretată în mai multe state din nord-est, între care New York, Connecticut, New Jersey şi Massachusetts.
 
Peste 2.700 de zboruri au fost anulate luni şi peste 3.700 marţi.
 


Sursa: mediafax.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii