Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalul Județean Constanța se confruntă cu o criză de sânge Trei oameni aşteaptă să fie operaţi, dar au fost reprogramaţi

ro

04 Sep, 2015 18:44 1623 Marime text
 
Criza de sânge cu care se confruntă Spitalul Județean Constanța a dus la amânarea unor operații. 

Mai mult de atât, pentru că au fost multe urgenţe, Centrul Regional de Transfuzii din Constanţa a apelat şi la rezervele din Tulcea şi Galaţi, scrie Digi 24.

Cea mai mare lipsă de sânge s-a resimțit la grupa 0, iar centrul de transfuzii a trimis o mașină care a adus 40 de pungi cu sânge de la peste 200 de kilometri distanță.

„Luni a fost aşa o situaţie la limită ca şi disponibil pe grupa 0 pozitiv, cea mai frecventă în populaţie. Cu ajutorul colegelor din judeţele Tulcea şi Galaţi care ne-au dat un număr mic de pungi, câte au putut, am depăşit acest moment", a spus doctor Alina Dobrotă, şeful Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, conform Digi 24.

Trei intervenţii chirurgicale pentru afecţiuni digestive cronice au fost amânate luna trecută din cauză că rezervele nu au fost suficiente.

Medicii spun că în luna august a fost cel mai mare deficit de sânge din acest an, din cauză că donatorii obişnuiţi fie şi-au luat concedii, fie nu au mai mers până drumul la Centrul de Transfuzii din cauza caniculei. 

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa are nevoie de cel puţin 50 de donatori într-o singură zi.




Sursa: Digi24
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii