Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:00 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sorina Matei SUA, al treilea mesaj public pentru oligarhi

ro

12 Apr, 2014 11:55 1627 Marime text
Mai întâi, primul semnal public a venit chiar din partea șefului Departamentului de Stat, Secretarul de Stat al SUA, John Kerry. Pe 1 Februarie 2014, în discursul ținut în Munchen, Germania.

John Kerry : "Vedem o tendință îngrijorătoare în prea multe părți ale Europei Centrale și de Est și Balcani. Aspirațiile cetățenilor sunt din nou călcate în picioare de corupție, interese oligarhice, interese care folosesc banii pentru a înnăbuși Opoziția, pentru a cumpăra politicieni și mass-media și de a slăbi independența judiciară și drepturile organizațiilor non- guvernamentale. (...) Dar nu faceți nicio greșeală. Noi vom continua să vorbim atunci când valorile și interesele noastre sunt încălcate de orice țară din regiune"

Apoi, al doilea semnal public venit a fost în raportul Departamentului de Stat referitor la România și publicat pe 27 Februarie 2014, chiar pe siteul Departamentului de Stat. :
"Amenințările personale și profesionale la adresa jurnaliștilor au subminat libertatea presei. (...) În timp ce mass-media independente au fost active și au exprimat o varietate de opinii, în mod deschis, fără restricții, politicieni și persoane cu legături strânse cu politicieni și grupuri politice fie dețin sau indirect controlează numeroase zone din mass-media la nivel național și local. Informația și tonul editorial al acestor zone, în mod frecvent, exprimă punctele de vedere ale patronilor. Au existat, de asemenea, acuzații că patronii opresc de la difuzare subiecte care sunt în contradicție cu interesele lor sau amenință autorii unor astfel de subiecte".

Ieri, 10 Aprilie 2014, a venit al treilea semnal public din partea SUA pe același subiect. De data asta el a fost exprimat tot public de către Victoria Nuland, Secretarul adjunct de Stat al SUA pentru afaceri europene și eurasiatice în audierea din Comisia pentru Afaceri Externe din Senatul american.

Sursa: sorinamatei.blogspot.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii