Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:22 18 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şofer de TIR, ajuns la închisoare pentru un jaf. Pentru ce și-a pus libertatea în joc

ro

16 Feb, 2019 09:37 713 Marime text
Un şofer român de TIR a fost condamnat la închisoare cu executare în Franţa, pentru un jaf nebun, menționează observator.tv.

410.000 de euro, cu tot cu semiremorcă, este prada pentru care românul şi-a pus libertatea în joc. Va sta după gratii şi complicele lui, tot român.

Cei doi au pus la cale un plan aparent simplu, prin care să fure o semiremorcă întreagă plină cu cosmetice dintr-un depozit de marfă Polley Transmarkt, în nordul Franţei. În interiorul acestei semiremorci erau produse cosmetice, în principal marca L'Oreal, în valoare de 410.000 de euro.

Cei doi români, G.S., şoferul unui cap tractor, şi I.C. complicele său, au intrat pe 10 februarie cu camionul în parcare, au cuplat semiremorca, iar şoferul a fost pus să aştepte. După trei ore, C. s-a întors cu două plăcuţe de înmatriculare, le-a montat pe semiremorcă şi cei doi au ajuns la poarta depozitului.

În momentul în care camionul românilor a ajuns la punctul de control de la ieşire din curtea depozitului, agentul de pază a descoperit că nu avea numerele de înmatriculare de pe semiremorcă pe lista ieşirilor din aceea zi. Ce nu ştiau românii era faptul că procedura de ieşire din curtea depozitului se schimbase, după ce cu 8 zile mai devreme, pe 2 februarie, fusese furată o semiremorcă încărcată cu marfă în valoare de 110.000 de euro.

Românii au fost arestaţi şi la tribunal, vineri, la doar 5 zile după jaf, au fost deja condamnaţi, chiar dacă poveştile lor nu au coincis.

S. a recunoscut că de 12 ani de când e şofer de camion niciodată un angajator nu i-a schimbat plăcuţele de înmatriculare în parcare, dar a susţinut că habar nu a avut de planul lui C. El a susţinut că acesta l-a contactat şi au avut un contract de transport în urma căruia urma să primească 2.300 de euro ca să ducă semiremorca din Franţa în Ungaria.

Acesta a recunoscut fapta, dar a refuzat să dea detalii despre sursa informaţiilor legate de transport. 

Judecătorul a decis ca şoferul de TIR să stea 12 luni după gratii. 

Sursa foto: observator.tv 

Ti-a placut articolul?

Comentarii