Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:43 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Social-democraţii s-au reunit în Congresul Extraordinar al PSD

ro

16 Oct, 2010 14:05 979 Marime text
Social-democraţii s-au reunit, sâmbătă, în Congres Extraordinar, la mai puţin de un an de la ultimul eveniment de acest gen.

La eveniment este prezent primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Pe ordinea de zi a Congresului se află adoptarea modificărilor Statutului PSD, depunerea unei moţiuni de cenzură, dar şi lansarea Programului alternativ de guvernare.

Liderul PSD, Victor Ponta, declara, vineri noaptea, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al formaţiunii, că mesajul Congresului va fi unul clar - prezentarea direcţiilor politice ale partidului, modul de organizare a formaţiunii pentru alegerile care urmează, dar şi programul de guvernare 'România corectă, România Socială, 100 de soluţii de guvernare'.

Ponta a adăugat că, după Congresul PSD, nu mai poate spune nimeni că social-democraţii nu au soluţii pentru ieşirea din criză a României. 'Putem să le dăm exemplarul să-l citească şi, eventual, să critice aceste soluţii', a precizat Victor Ponta.

Congresul Extraordinar va tranşa, cel mai probabil, şi viitorul unei relaţii politice mai strânse cu liberalii, aceasta fiind însă tema unor dispute la un recent Comitet Executiv al PSD.

Şedinţa forului suprem de conducere al PSD se desfăşoară pe fondul unor nemulţumiri interne, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, trimiţând colegilor de partid o scrisoare în care critică inconsecvenţa liderilor partidului, dar şi decizia de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu.

'Oricât de mult ne place să negăm, PSD are în acest moment şi o serie de duşmani interni. Mai puţin persoane, cât mai mult mentalităţi şi practici, duşmanii interni sunt cei care ne fac să ne confruntăm cu riscul autosuficienţei şi cu iluzia că nu avem nevoie de parteneri şi de aliaţi. Există percepţia total greşită că s-a ajuns prea departe cu democratizarea în partid, că e prea mult să ai alegeri interne în cadrul cărora fiecare membru să voteze pentru fiecare funcţie. Există tentaţia de a da liber la pusul botniţei în PSD, potrivit principiului că mai multă disciplină înseamnă mai puţină democraţie. La fel de greşită este opinia că parlamentarii şi aleşii locali nu trebuie implicaţi mai mult în deciziile strategice din PSD', a afirmat liderul Senatului, în scrisoarea trimisă liderilor PSD.

Între invitaţii Congresului PSD sunt preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, vicepreşedintele UDMR, senatorul, Verestoy Attila, vicepreşedintele PRM, Codrin Ştefănescu. vicepreşedintele PNL, Teodor Meleşcanu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii