Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:31 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sindicalistii Spitalului Judetean Tulcea se pregatesc de proteste

ro

17 Dec, 2008 18:12 1192 Marime text

Sindicaliştii Spitalului Judţean de Urgenţă (SJU) Tulcea se pregătesc de proteste, fiind nemulţumiţi că nu au primit încă primele de stabilitate. Conform agerpres.ro, care citează preşedintele sindicatului Sanitas, Ioan Zebreniuc a declarat că prima de stabilitate care se acordă tremestrial, pentru angajaţii SJU, nu a fost plătită până acum medicilor şi personalului sanitar. "Dacă până joi nu primim nici un răspuns din partea conducerii spitalului, ne pregătim de protest, iar săptămâna viitoare vom ieşi în faţa unităţii din Tulcea", a afirmat liderul sindicatului Sanitas din Tulcea, Ioan Zebreniuc.

El a mai spus că valoarea primei de stabilitate pentru angaja]ii SJU variază în funcţie de salariul de încadrare a fiecărei persoane, acordarea acesteia fiind stabilită în urmă cu un an la nivel naţional. "Am vrut să discutăm cu noul director al Casei Judeţene de Asigurări, însă el a spus că nu ne poate ajuta deocamdată, pentru că abia şi-a ocupat funcţia. La Ministerul Sănătăţii nu avem cu cine discuta, fiindcă acolo vin oameni noi, pleacă cei vechi", a afirmat Ioan Zebreniuc.

Potrivit sursei citate, la rândul său, directorul SJU, Ion Popescu, a spus că din veniturile proprii unităţii spitaliceşti nu poate acorda decât maximum 20% din valoarea totală a primei de stabilitate. "Facem eforturi pentru ca angajaţii Spitalului să primească aceste prime de stabilitate, însă luna aceasta, de exemplu, nu am plătit nici un furnizor de utilităţi pentru a putea acorda salariile. De o săptămână vorbim cu reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, însă nici ei nu pot da ce nu au", a precizat directorul SJU, Ion Popescu. Pe parcursul acestui an, angajţii SJU au mai primit cu întârziere primele de stabilitate, din cauză că unitatea sanitară din Tulcea nu avea resursele financiare necesare.

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii