Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:29 16 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sindicaliștii din Sănătate au convins. Vești bune pentru medicii care fac gărzi

ro

28 Jul, 2016 23:02 927 Marime text
Ministrul Muncii, Familiei, Dragoș Pîslaru, a anunțat, astăzi, la ieșirea de la discuțiile avute la Ministerul Sănătății că gărzile suplimentare vor conta ca vechime în muncă și în specialitate, iar medicii care au doar gărzi vor beneficia de concediu.
 

"Discuția nu a fost doar să aflăm de data acesta ce mai vor sindicatele. Am avut mai multe discuții anterioare. Am venit cu soluții. Pe partea de Codul Muncii am venit cu niște lucruri care clar ajută. Am explicat astăzi că am rezolvat împreună cu Ministerul Sănătății problema vechimii și mai bine zis a faptului că timpul pe gărzile suplimentare va conta ca vechime în muncă și ca vechime în specialitate. Lucrul acesta nu era clarificat. L-am clarificat împreună, în discuțiile bilaterale, în echipă, Ministerul Muncii și Ministerul Sănătății", a spus Dragoș Pîslaru, citat de agerpres.ro.

 
Potrivit ministrului, un alt lucru foarte important discutat a fost cel al plății sporurilor de noapte pentru gărzile care se fac pentru completarea orelor de lucru.
 

"Am agreat în același timp ca pentru contractul individual de muncă al medicilor care au doar gărzi, atunci evident trebuie să beneficieze de concediu, conform prevederilor Codului Muncii. Este un lucru absolut firesc și care decurge ca urmare acestui lucru pe care l-am permis prin OUG 20, de a exista contract individual de muncă separat", a afirmat Pîslaru.

 
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Dragoș Pîslaru, s-au întâlnit astăzi cu reprezentanții sindicatelor din Sănătate, pentru a discuta pe tema plății gărzilor suplimentare.
 
Federația "Solidaritatea Sanitară" preciza, într-un comunicat remis pe 24 iulie, că în disputa cu Ministerul Sănătății pe tema plății gărzilor suplimentare problema este reprezentată de semnificația diferită a cuvântului "plată" pe care o dă ministerul, iar sindicatele cer acordarea tuturor drepturilor aferente acestora.
 
Reprezentanții Federației susțin că în cadrul negocierilor de vineri, 22 iulie, reprezentanții Ministerului Sănătății au indicat în mod clar că, din punctul de vedere al instituției, nu există cadrul legal pentru acordarea acestor drepturi, arătând că s-au înaintat solicitările lor Ministerului Muncii, rezolvarea lor depinzând de deciziile acestei instituții.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii