Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:30 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinci din cei 12 medici sindicaliști de la Spitalul de Boli Infecțioase au semnat „Demisia din contractele de gărzi suplimentare"

ro

20 Jun, 2023 12:28 1409 Marime text
În cadrul protestelor organizate de Federația „Solidaritatea Sanitară”, aproximativ. 10% dintre medicii care efectuează gărzi suplimentare normei de bază au aderat deja la acțiunea „Demisia din contractele de gărzi suplimentare" (CIM-urile cu timp parțial, aferente gărzilor suplimentare normei de bază).

În această fază a protestului pentru toți medicii care semnează pentru participarea la această acțiune de pe platforma dedicată protestului în numele lor este transmisă către unitățile sanitare înștiințarea privind intenția de a demisiona din contractele aferente gărzilor suplimentare, potrivit Comitetului Director al Federației.

În același timp, înștiințarea privind intenția de a demisiona este transmisă, în mod individual, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Guvernului. Forma de transmitere constituie în sine o modalitate de protest, instituțiile statului luând cunoștință de nemulțumirile legitime ale fiecăruia dintre acești profesioniști din Sănătate.

Mihaela Ianuș, presedintele Sindicatul Solidaritatea Sanitară 2015  a cadrelor medicale din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, unde săptămână trecută a avut loc o pichetare a precizat pentru ZIUA de Constanța că din cei 12 medici membri ai Sindicatului, cinci au semnat deja acțiunea „Demisia din contractele de gărzi suplimentare".

Ianuș a mai adăugat că și pe parcursul zilei de astăzi, medicii mai pot adera la această acțiune de pe platforma dedicată protestului.

În cadrul Spitalului Clinic de Boli Infectioase Constanța activează 20 de medici din care doar 12 sunt înscriși în Sindicatul Solidaritatea Sanitară 2015.

Dacă solicitările sindicaliștilor nu vor fi soluționate de Guvern, aceștia vor continua calendarul protestatelor, deja anunțat: respectiv pe 27 iunie, grevă de advertisment de 2 ore iar de pe 1 iulie, declanșarea grevei generale.


Citește și:

Protest la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)









 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii