Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:49 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Miting din fața Ministerului Justiției Sindicaliştii din penitenciare au ieşit în stradă

ro

13 Aug, 2015 10:37 912 Marime text
 
Circa 250 de membri ai Sindicatului Național al Lucrătorilor din Penitenciare (SNLP) participă astăzi, de la ora 9,00, la un miting de protest în fața sediului Ministerului Justiției, cerând deblocarea de urgență a posturilor vacante și achitarea la zi a drepturilor salariale cuvenite personalului.
Protestatarii fluieră din vuvuzele, scandează lozinci precum "Jos, jos, ministrul mincinos!", "Ieși afară, javră ordinară!" și agită pancarte pe care se poate citi: "Muncim pe datorie", "Și pe Cod portocaliu, tot în stradă o să fim" sau "Cereți performanțe, iar voi ne dați restanțe".
"Am ieșit în stradă pentru a-i solicita ministrului Justiției, Robert Cazanciuc, deblocarea de urgență a 1.000 de posturi vacante, deoarece la ora actuală numărul de posturi prevăzute pentru sistemul penitenciar este mult sub limita prevederilor legale. În prezent, sunt prevăzute 15.500 de posturi, dintre care 3.000 sunt vacante în mod constant în ultimii opt ani. De asemenea, dorim achitarea la zi a drepturilor cuvenite personalului. Este vorba de drepturile hotărâte de Guvernul și Parlamentul României în anul 2014 pentru personalul din structura de apărare națională, care nu au fost până acum achitate", a spus președintele SNLP, Ștefan Teoroc, pentru Agerpres.
Acesta a precizat că va merge să depună, pe parcursul protestului, o listă cu principalele revendicări la registratura Ministerului Justiției.
Conform calendarului de proteste, acțiunea revendicativă este prevăzută să se încheie la ora 11,00. În plus, toți salariații din penitenciare poartă, începând de astăzi, banderole negre, în semn de susținere a acțiunilor declanșate de SNLP.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii