Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:34 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sfânta Maria, sărbătorită la Spitalul Județean Arimex Comexim 2000 SRL le-a oferit pacienților o masă îmbelșugată

ro

15 Aug, 2013 13:26 2295 Marime text
Sfânta zi de azi, când creștinii au prăznuit-o pe Sfânta Maria, nu a trecut neobservată pentru pacienții internați la Spitalul Clinic Județean de Urgență și la Spitalul Municipal de Boli Infecțioase.

Ca de fiecare dată, la cele mai importante săbrători creștine, Arimex Comexim 2000 SRL, societate care oferă hrana zilnică pacienţilor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi de la Spitalul Municipal de Boli Infecţioase, a pregăti o masă îmbelșugată și delicioasă. Astfel, la micul dejun, pacienții au primit ceai cu lămâie, salam victoria, câte o cutie de margarină, brânză de vaci, brânză topită și brânză telemea. La supliment, toată lumea a servit biscuiți, lapte dulce și iaurt natural. La prânz, pe masă pacienții au avut ciorbă de purcel cu legume, ciorbă de perișoare, supă țărănească de văcuță, supă de fidea, supă de legume a la grec, ciorbă țărănească, ciorbă țărănească, friptură de porc la cuptor și pilaf cu legume, trunchi de pește la tavă și cartofi natur și lîmâie, ardei umpluți cu care și smântână, cartofi cu rozmarin la cuptor și cu brânză de vaci.

Desertul a fost și el unul de sărbătoare: tartă cu brânză de vaci și stafide și mere. Cina a fost deosebit de delicioasă. Pacienții din cele două unități sanitare au primit mămăligă cu brânză proaspătă de vaci și smântână, mămăligă cu brânză proaspătă telemea și smântână, tocăniță cu carne trandafir, friptură de pui și piure de cartofi, dovlecei grătinați cu brânză de vaci, văcuță la tavă, salată de varză, ceai cu lămâie.  Nu în ultimul rând, toți pacienții au servit biscuiți. Și ca tradiția creștinească să fie resectată, bucatele au fost sfințite de preoții Gigi Cristea, Mircea Ștefan și Petre Toma.

„Mulțumim Arhipiscopiei Tomisului, echipei Dobrogea SA, echipei Selgros Cash & Carr, Unilever South Central Europe pentru grijă și sprijinul acordat și mărturisim că fără acest sprijit, numai cu banii stabiliți de guvern pentru alocația de hrană (7 lei pe zi pentru un pacient) , sumă nemodificată din anul 2008, nu ne-am  fi putut descurca. Tuturor pacienților internați le dorim însănătoșire grabnică și ne rugăm ca bunul Dumnezeu și Maica Domnului să le tămăduiască sufletele și trupurile, să le dăruiască pace sufetască și spor în cele bune, iar tuturor celor care poartă numele Sfintei Marii le urăm La multți ani!”, a declarat Petre Preda, managerul societăţii Arimex Comexim 2000 SRL.

Reamintim că la fiecare sărbătoare mare din calendar (religioasă sau laică) Petre Preda, managerul societăţii Arimex Comexim 2000 SRL, oferă pacineților din cele două unități sanitare meniuri speciale și surprize plăcute.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii