Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:12 14 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şeful SRI, George Maior ”Corupţia este o ameninţare la adresa securităţii naţionale. Vulnerabilizează statul”

ro

27 Feb, 2014 17:56 1818 Marime text
Corupţia este o ameninţare la adresa securităţii naţionale pentru că vulnerabilizează statul, aduce prejudicii economiei şi creează dezechilibre în societate şi frustrări, a declarat, joi, directorul Serviciul Român de Informaţii (SRI), George Maior, la prezentarea raportului de activitate al DNA pe anul 2013.

'Dincolo de faptul că SRI este o instituţie pivot a securităţii naţionale, noi avem o cooperare deosebită cu DNA pentru că, şi la nivel de lege dar şi în felul în care percepem noi securitatea naţională, corupţia este o ameninţare la adresa securităţii naţionale. Să ne înţelegem foarte clar asupra acestui aspect. Este o ameninţare pentru că vulnerabilizează statul, aduce prejudicii economiei, creează dezechilibre în societate şi frustrări şi prin aceasta securitatea naţională a statului este ameninţată. Priviţi şi la regiune, priviţi în jur, unii au observat acest lucrul - revolte ale populaţiilor datorate şi unor sisteme profund corupte ', a afirmat Maior.

El a admis că sunt şi alte cauze geopolitice, dar că aceasta este o cauză în ceea ce priveşte multe evenimente care se întâmplă, uneori chiar la graniţa României.

'Dacă ţara noastră este o ţară stabilă din punct de vedere al esenţei statului, acest lucru se datorează şi activităţii DNA. Este o latură, o lumină nouă pe care vreau să o aduc aici în discuţie pe linia anticorupţiei şi altor instituţii bineînţeles', a subliniat şeful SRI.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Ti-a placut articolul?

Comentarii