Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șeful Poliției Române a participat la Convenţia Şefilor Poliţiilor Europene. Ce teme au fost dezbătute

ro

09 Sep, 2017 16:18 1545 Marime text
Șeful Poliției Române, chestor principal de poliție Bogdan Despescu, a participat, în această săptămână, la Convenţia Şefilor Poliţiilor Europene, eveniment ce a avut  loc la sediul Europol.
 
În perioada 5 - 7 septembrie a.c., la Haga -  Olanda,  a avut loc Convenţia Şefilor Poliţiilor Europene, eveniment ce a reunit peste 550 de reprezentanți la nivel înalt ai instituțiilor de aplicare a legii și experți în domeniu, atât de la nivelul statelor membre, cât și de la nivelul agențiilor europene de aplicare a legii.
 
Principalele teme dezbătute au vizat aspectele cele mai relevante pentru cooperarea polițienească europeană. Implicaţiile de securitate ale crizei migraţiei, terorismul, criminalitatea cibernetică şi impactul dezvoltării tehnologiilor digitale s-au aflat pe primul loc pe agenda de securitate europeană.
 
În cadrul evenimentului, delegația Poliției Române a avut o serie de întâlniri bilaterale cu delegațiile din Franța, Belgia, Italia, Olanda, Norvegia și o întâlnire trilaterală cu Finlanda și Croația, în cadrul cărora a fost subliniată buna colaborare polițienească existentă și dorința de consolidare a relațiilor dezvoltate în timp.
 
Partenerii internaționali au apreciat profesionalismul polițiștilor români, considerând că Poliția Română rămâne un partener de încredere, care s-a angajat ferm în susţinerea eforturilor internaționale de aplicare a legii, în special în materia combaterii proactive a criminalităţii, și care, prin activitatea desfășurată, contribuie la asigurarea securității în întreaga zonă europeană.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii