Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:11 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șeful ANAF - rezultatele din 2016 nu vor putea susţine politica de relaxare fiscală

ro

30 Jan, 2016 20:34 1692 Marime text
 
Șeful ANAF, Gelu Diaconu se arată mulţumit de veniturile încasate în 2015 la bugetul de stat, care au crescut cu 9% faţă de 2014.
 
El crede că sumele colectate vor fi în continuare la fel de mari şi în 2016, în cazul în care vor fi stopate presiunile unor grupuri de interese private care ar avea reprezentanţi inclusiv în funcţii publice.
 
„Dacă mă întrebaţi însă de previziunile legate de 2016, pot să va spun că vom avea aceleaşi rezultate doar dacă presiunile şi acţiunile diverselor grupuri de interese private, adunate în coaliţii sau plantate prin diverse funcţii publice, nu vor avea câştig de cauza în cadrul luptei purtate în prezent pentru slăbirea capacităţii administrative a ANAF”, a declarat Diaconu, contactat de HotNews.ro.
 
„Măsurile pe care le-am adoptat şi care ne-au adus o creştere de două cifre inclusiv în zona TVA colectată, sunt vizate cu precădere de persoane care se află într-o situaţie cel puţin imorală. Aceea de consultanţi fiscali ai mediului privat care încearcă să reglementeze, prin diverse presiuni, activitatea Fiscului din România, atacând exact măsurile care au condus la diminuarea evaziunii fiscal”, mai spune şeful Fiscului, conform aceleiași surse.
 
Diaconu susține că dacă piedicile puse în calea reformei ANAF, în special în zona marilor contribuabili şi a măsurilor dure împotriva evaziunii nu vor dispărea, rezultatele din 2016 nu vor putea susţine politica de relaxare fiscală, iar el nu va participa „la slăbirea capacităţii administrative a uneia dintre cele mai importante instituţii ale statului român”. 



Sursa foto: puterea.ro 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii