Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:22 21 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sectoarele de plajă administrate, sub lupa ANAR pe toată perioada sezonului estival

ro

22 Jun, 2016 13:09 886 Marime text
Începând cu data de 26 iunie 2016, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Administrația Națională Apele Române (ANAR) va organiza acțiuni de inspecție și control pe plajă, atât pentru creșterea gradului de confort al turiștilor, cât și pentru asigurarea unui grad adecvat de curățenie a plajelor.
 
Astfel, până la finalul sezonului estival, pe Litoral vor acționa echipe mixte de control formate din inspectori de specialitate de la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral și din cadrul celorlalte administrații bazinale din țară, împreună cu jandarmi și polițiști din cadrul Ministerului Administrației și Internelor. Aceștia vor fi coordonați de un inspector de gospodărire a apelor din cadrul Inspecției Apelor - ANAR.
 
Echipajele de control vor verifica modul de desfășurare a activităților turistice pe plajă, având în vedere că ABABD are în derulare un număr de 283 contracte comerciale și 53 de contracte în stadiul de adjudecare. Lungimea totală de plajă administrată de ABADL este de 68,6km (Vama Veche – Năvodari).
 
Decizia a fost luată ca urmare a faptului că, în urma verificărilor întreprinse de Inspecția Bazinală din cadrul ABADL la sectoarele de plajă amenajate pentru sezonul estival 2016, inclusiv a suprafețelor reabilitate din fonduri europene, s-a constatat existența unor construcții provizorii (demontabile) în diferite stadii de execuție fără a fi autorizate, dar și folosirea plajelor reabilitate în scop turistic. Toți operatorii de plajă aflați în această situație au primit notificări pentru remedierea imediată a neregulilor.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii