Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:34 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apele Române Amenzi pentru activitățile ilegale de pe plajă și controale la balastiere

ro

08 Nov, 2021 16:47 1075 Marime text

 
  • Sancțiuni de aproape 19 milioane de lei aplicate de Apele Române pentru încălcarea legii.
  • Inspecția Națională a Apelor a efectuat aproape 12.000 de controale de la începutul anului.

Amenzile au fost aplicate pentru întreținerea necorespunzătoare a curățeniei cursurilor de apă și a malurilor în interiorul și în jurul localității, nerespectarea obligațiilor contractuale de către operatorii economici sau activități ilegale pe plaje și exploatarea necorespunzătoare a agregatelor minerale (balastiere) fără acte de reglementare sau în afara perimetrului.

Mai multe detalii în comunicatul Apelor Române

De la începutul anului și până în prezent, Inspecția Națională a Apelor a efectuat 11.963 de controale și a aplicat sancțiuni de 18,58 milioane de lei pentru exploatarea ilegală a agregatelor minerale, salubrizarea necorespunzătoare a cursurilor de apă și alte activități de încălcare a legislației din domeniul gospodăririi apelor, după cum urmează: 
4298 de controale și amenzi de 2,28 milioane de lei pentru întreținerea necorespunzătoare a curățeniei cursurilor de apă și a malurilor în interiorul și în jurul localității;
6193 de controale și amenzi de 10 milioane de lei pentru alte activități din domeniul gospodăririi apelor;
1300 de controale și amenzi în valoare de 3 milioane de lei pentru nerespectarea obligațiilor contractuale de către operatorii economici sau activități ilegale pe plaje;
172 de controale și 3,3 milioane de lei reprezentând sancțiuni pentru exploatarea necorespunzătoare a agregatelor minerale (balastiere) fără acte de reglementare sau în afara perimetrului.

Anul acesta, controalele la balastiere au început în luna mai și sunt efectuate de echipe mixte formate din inspectori din cadrul Apelor Române, reprezentanți ai Gărzii de Mediu, ai Inspectoratelor Județene de Poliție și ai Jandarmeriei. În ultima săptămână, au fost verificate activitățile de exploatare a agregatelor minerale din județele Dâmbovița, Neamț și Prahova. Astfel, în 4 zile, au fost organizate 18 controale și au fost aplicate sancțiuni de peste 600.000 de lei. 

Activitățile Inspecției Naționale a Apelor Române au caracter continuu și vizează pe toți cei care nu respectă legislația în domeniul gospodăririi apelor.
 
Sursa foto:Facebook/Apele Române
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii