Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:43 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secretarul General al NATO, la comandamentul Brigăzii Multinaţionale de la Craiova. Ce a spus acesta despre România

ro

09 Oct, 2017 20:33 1493 Marime text
Jens Stoltenberg, Secretarul General al NATO, aflat împreună cu preşedintele Klaus Iohannis la comandamentul Brigăzii Multinaţionale NATO Sud-Est din Craiova, a mulţumit din nou României pentru modul în care se implică în activităţile Alianţei. Totodată, acesta a mai menționat că, statul transmite faptul că NATO este o organizaţie puternică şi unită.

"Este o onoare să fiu aici astăzi cu voi, pentru că este o oportunitate pentru a vă mulţumi pentru tot ce faceţi şi pentru felul implicat în care acţionaţi în cadrul NATO. Lucrăm împreună pentru a apăra graniţa de est a Alianţei. Vă mulţumesc pentru tot ceea ce faceţi. Transmiteţi un mesaj foarte clar: NATO este aici, NATO este puternică, NATO este unită. Vreau să vă amintesc că faceţi parte dintr-un efort mult mai larg”, a declarat Secretarul General al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.


Preşedintele Klaus Iohannis a amintit de evoluțiile prin care a trecut statul român: inaugurarărea sediului Unităţii NATO pentru Integrarea Forţelor la Bucureşti, comandamentul Alianţei Nord-Atlantice înfiinţat pe teritoriul naţional, precum şi înfiinţarea şi activarea Comandamentului de Divizie Sud-Est din Bucureşti, din 2015 și inaugurarea facilităţii antirachetă Aegis Ashore de la Deveselu (2016).

"Am trecut în revistă aceste evoluţii pentru a evidenţia caracterul dinamic şi concret al prezenţei NATO în ţara noastră, subsumată deciziilor de adaptare a Alianţei Nord-Atlantice la un mediu de securitate complex. De altfel, Brigada Multinaţională Sud-Est s-a înfiinţat tocmai ca răspuns la acest mediu de insecuritate şi instabilitate în proximitatea NATO. Spaţiul euroatlantic continuă să se confrunte cu o serie de provocări generate de actori statali şi non-statali, de forţe militare convenţionale şi entităţi teroriste”, a declarat Iohannis pentru România TV.


Președontele României a mai evidenţiat faptul că România găzduieşte Comandamentul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, ceea ce, spune el, arată preocupare şi implicare din partea ţării noastre pentru creşterea nivelului de securitate în România şi în întreaga regiune a Mării Negre.

"Pentru noi, rolul de furnizor de securitate şi stabilitate pe care ni l-am asumat este un obiectiv pe care, odată realizat, ne propunem să îl consolidăm şi să îl adaptăm evoluţiilor regionale şi globale. Această nouă structură aliată de pe teritoriul naţional reprezintă rezultatul efortului conjugat al României, al aliaţilor şi al NATO, ca organizaţie”, a adăugat Klaus Iohannis.


Acesta a mai declarat că NATO înseamnă solidaritate şi unitate, principii respectate de statele membre.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii