Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:11 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secretarul de stat George Ciamba, vizită de lucru la Washington

ro

19 Oct, 2018 11:50 1061 Marime text

În contextul vizitei pe care o efectuează în Statele Unite ale Americii, secretarul de stat pentru afaceri bilaterale și strategice în spațiul euroatlantic, George Ciamba, a avut, la 18 octombrie 2018, o întrevedere la Washington cu directorul pentru planificare politică din cadrul Departamentului de Stat, Kiron Skinner.

Cu această ocazie, secretarul de stat George Ciamba a reiterat importanța pe care România o acordă Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii, subliniind interesul părții române pentru intensificarea cooperării bilaterale pe toate temele de interes comun. Oficialul român a subliniat dorința părții române de a lansa noi proiecte de cooperare cu partea americană atât în plan bilateral, dar și în plan regional și multilateral.

Secretarul de stat George Ciamba a trecut în revistă principalele provocări de securitate cu care se confruntă regiunea extinsă a Mării Negre, manifestând îngrijorare față de continuarea menținerii unui climat de instabilitate și subliniind că acesta afectează nu doar statele din zonă, ci se răsfrânge și asupra securității europene și euro-atlantice. În acest context, a fost reliefată importanța continuării unei abordări coerente în dezvoltarea dimensiunii de apărare și descurajare pe flancul estic al NATO, inclusiv prin sprijinirea activă a partenerilor Alianței din regiunea Mării Negre.

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale și strategice în spațiul euroatlantic a precizat că România va continua să fie un aliat strategic angajat al SUA, în baza valorilor comune și va continua să susțină interesele regionale de securitate comune. Totodată, a exprimat interesul autorităților române de a contribui la întărirea parteneriatului transatlantic dintre UE și SUA cu prilejul deținerii Președinției Consiliului UE în primul semestru al anului viitor.

Totodată, secretarul de stat Ciamba a avut o întrevedere cu Brian Hook, reprezentantul special al SUA pentru Iran.

Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii în legătură cu dosarul nuclear iranian, inclusiv Planul Comun și Cuprinzător de Acțiune (JCPOA), precum și în ceea ce privește situația generală din Orientul Mijlociu, inclusiv din perspectiva preluării de către România a Președinției Consiliului UE la 1 ianuarie 2019.


Sursa foto: MAE
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii