Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:02 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se reia colabarea dintre România şi Bulgaria, pentru asigurarea accesului la medicamente

ro

23 Oct, 2018 19:01 911 Marime text
Sorina Pintea, ministrul Sănătății și Kiril Ananiev, ministrul Sănătății din Bulgaria au avut astăzi o întâlnire bilaterală unde au discutat teme de actualitate precum asigurarea accesului pacienților la medicamente și preluarea de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene.


„În 2016, țările noastre au semnat un acord privind cooperarea în asigurarea accesului la medicamente a pacienților. Acordul nu a fost pus în aplicare și propunem reluarea negocierilor și îmbunătățirea anumitor texte din acest document. Mai mult, dorim ca Memorandumul de colaborare în domeniul sănătății și științelor medicale care datează din 1996 să fie updatat”, a declarat Sorina Pintea în timpul întâlnirii.


Ministrul Sănătății din Bulgaria a fost de acord cu propunerile părții române și un grup de lucru format din experți va începe să lucreze la modificări. Colaborarea în domeniul medicamentelor ar putea sa înceapă la finalul primului trimestru din anul 2019, după implementarea noului sistem de asigurări pe care Ministerul bulgar al sănătății îl pregătește.

Cei doi oficiali au mai discutat despre reforma sistemului de asigurări de sănătate, cea în urgență, demarate în Bulgaria.

La solicitarea părții bulgare, Ministerul Sănătății va pune la dispozitie legislația română în ceea ce privește funcționarea sistemului de urgență.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii