Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:10 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial de la Ministerul Sănătății despre parteneriatul româno-turc pentru construcția spitalului regional de la Constanța

ro

29 Oct, 2018 17:16 1553 Marime text
În perioada 26-27 octombrie 2018, ministrul Sănatatii, Sorina Pintea a continuat la Istanbul discuțiile cu omologul turc, Fahrettin Koca, pentru demararea parteneriatului public- privat ce vizează construcția spitalului regional Constanța.

Potrivit Ministreului Sănătății, vizita de lucru a ministrului Sănătății în Republica Turcă a avut loc ca urmare a discuțiilor demarate la data de 15 octombrie 2018, când a fost semnat Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Turcia privind cooperarea în domeniul sănătăţii şi al ştiinţelor medicale, document care promovează încurajarea reciprocă a investiţiilor în sectorul sanitar.

Cei doi oficiali au stabilit ca în termen de 2 luni să se definitiveze textul înțelegerii.

“Mișcăm lucrurile în ceea ce privește construcția spitalelor regionale așa cum ne-am asumat în programul de guvernare. Anul acesta am avansat mult procedurile de pregătire a proiectele spitalelor regionale Cluj, Craiova, Iasi. Pentru aceste unități, încă din anul 2017, Ministerul Sănătății beneficiază de asistență tehnică de la BEI pentru elaborarea documentaţiei pentru studiile de fezabilitate, depunerea Aplicațiilor de finanțare și lansarea procedurilor de licitaţie pentru finalizarea investiţiilor. Pentru construirea viitorului spital regional Constanța am început la mijlocul lunii discuțiile pentru încheierea unui parteneriat public-privat cu Turcia. Spitalul se va construi după modelul unuia din marile unități sanitare din Turcia. Va fi un spital cu o capacitate de până la 1000 paturi care va cuprinde toate specialitătile medicale”, a declarat ministrul Sorina Pintea.


De asemenea, ministru Sorina Pintea l–a informat pe ministrul turc că, în conformitate cu Acordul de întelegere semnat acum 2 săptămâni la Ankara, Ministerul Sănătății din România a desemnat reprezentanții care vor face parte din  grupul de lucru mixt, urmând ca nominalizările să fie trimise părții turce în cel mai scurt timp.

La rândul său, ministrul turc Fahrettin Koca a reafirmat interesul Turciei privind  finalizarea  în termen de 2 luni a unei înțelegeri privind demararea unui parteneriat public – privat.

“Pacientul român se află în centrul politicilor promovate de Ministerul Sănătății.  Dorim ca viitoarea noastră colaborare să vizeze în special  pacienții români cu vârsta cuprinsă între 0-18 ani care vor beneficia de tratament în Turcia pentru anumite patologii”, a mai spus Sorina Pintea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii