Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:08 04 06 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scutere electrice contrafăcute, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea

ro

13 Feb, 2019 10:53 651 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație de mărfuri contrafăcute, pe numele unui cetățean român, în urma descoperirii împreună cu lucrătorii vamali într-un container sosit din Hong Kong a unor scutere electrice în valoare de peste 79.000 lei
 
În luna decembrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanța Sud au efectuat, în baza analizei de risc, controlul amănunțit la un container sosit din Hong Kong, având ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București.

În urma controlului, au fost descoperite 100 scutere electrice (hoverboard), susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

Astfel, poliţiştii de frontieră au extins cercetările și, în urma confirmării din partea titularului de marcă a faptului că bunurile aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute, în data de 12.02.2019, s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate. 

De asemenea, s-a stabilit că administratorul firmei este un cetăţean român, în vârstă de 37 de ani.

Bunurile, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de aproximativ 79.900 lei. Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, la finalizare fiind dispuse măsuri legale.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii