Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sase ani de la explozia de la Mihailesti

ro

24 May, 2010 18:43 1366 Marime text

Aproximativ 200 de persoane au participat, astăzi, la ceremonia de comemorare a celor 18 victime ale exploziei din 24 mai 2004 la Mihăileşti, judeţul Buzău.

La monumentul de la Mihăileşti au depus flori Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, generalii Vladimir Secară şi Viorel Nemeş, dar şi prefectul judeţului Buzău, Paul Beganu, preşedintele Consiliului Judeţean, Victor Mocanu, primarii oraşului Buzău şi comunei Mihăileşti, pompieri şi rude ale victimelor.

18 persoane au murit şi alte 13 au fost rănite după ce un camion încărcat cu 20 de tone de azotat de amoniu a luat focpe DN 2 (E 85).

Printre victime s-au numărat şapte pompieri, doi jurnalişti, corespondenţi ai Antenei 1 la Buzău, Ionuţ Barbu şi Elena Popescu, localnici şi persoane surprinse în trafic de explozie.

Ancheta a stabilit că vinovaţi de producerea tragediei au fost Ion Gherghe, directorul Combinatului Chimic Doljchim, care a produs azotatul de amoniu, Mihai Gună şi Ionel Neagoe, administratorii a două societăţi implicate în transportul îngrăşământului fără măsuri de siguranţă. Ei au fost condamnaţi pentru omor din culpă şi obligaţi să plătească despăgubiri totale de 3,2 milioane de lei şi 430.000 de euro.

Sursa: mediafax.ro

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii