Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:31 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 4. Loc blestemat? Un camion cu 800 de butelii a explodat la Mihăileşti! (galerie foto + video)

ro

10 Jun, 2016 10:19 16131 Marime text
În această dimineaţă, mai multe explozii au fost auzite la Mihăileşti, comuna buzoiană în care a avut loc în 2004 cea mai mare tragedie rutieră.
 
Un camion încărcat cu butelii a luat foc chiar pe raza localităţii. Mai mulţi şoferi au oprit pentru a stinge flăcările care au pornit de la un cauciuc, însă incendiul a cuprins repede încărcătura de butelii.

Recipientele încărcate cu gaz explodează rând pe rând!
 
Vom reveni cu amănunte!

UPDATE 4, ora 11.51

La Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău s-a constituit un dosar având ca obiect explozia produsă astăzi, pe DN 85, în zona localităţii Mihăileşti, judeţul Buzău. Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere din culpă (art. 255 din Codul penal) şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă (art. 349 din Codul penal). Potrivit primelor cercetări, un camion care transporta circa 800 de butelii a avut o pană de cauciuc, iar, în timp ce se depana pana, a luat foc. Nu au fost înregistrate victime omeneşti. Au fost luate măsuri de evacuare a persoanelor care locuiesc în zonă. La faţa locului s-au deplasat doi procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău în vederea coordonării cercetărilor. 

UPDATE 3, ora 11.01

„Este vorba de un camion care are butelii de gaz. A luat foc începând cu roţile şi apoi buteliile au început să explodeze una după cealaltă. A fost evacuată populaţia pe o rază de 500 de metri. Pompierii acţionează de la distanţă cu tunuri de apă. Situaţia este menţinută sub control", a declarat, la România TV, Raed Arafat, secretat de stat MAI.

„O situaţie excepţională. Sunt la faţa locului. În momentul acesta exploziile au încetat. Când s-a anunţat incendiul populaţia a fost evacuată. Incidentul s-a produs la intrare în localitatea Mihăileşti. (...) Când au început să explodeze, echipajele s-au retras. Acum lucrăm pentru evacuarea incendiului şi răcirea recipientelor care nu au explodat ", a spus Vasile Prahoveanu, ISU Buzău.


UPDATE 2, ora 10.30

Din primele informații, ar fi vorba de 800 de butelii. Menţionăm că zona a fost evacuată pe o rază de 500 de metri. Momentan nu există informații cu privire la posibile victime.

UPDATE 1, ora 10.24

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră 09.50, în județul Buzău, circulația rutieră pe DN2E85 este întreruptă între orașele Urziceni și Buzău, pe raza localităţii Mihăileşti, din cauza unui autotren încărcat cu butelii care a luat foc şi a rămas imobilizat pe suprafaţa carosabilă.

Citeşte şi Explozia de la Mihăileşti: 10 ani de la cel mai grav accident produs pe o şoşea din România

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii