Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:27 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SARPOL 2018. Exercițiul comun de antrenament pentru căutare şi salvare de vieți omenești în Marea Neagră (galerie foto+video)

ro

05 Jun, 2018 14:33 759 Marime text
ISU Constanţa participă astăzi, 5 iunie, la un exercițiu comun de antrenament pentru cautare şi salvare de vieți omenești pe mare şi răspuns la poluare marină-SARPOL 2018.

Conform scenariului exercițiului, în urma coliziunii între două nave, o mare cantitate de produs petrolier este deversata in mare. Se intervine atât pe mare cât și la țărm, respectiv in zona in care se estimează că va ajunge pata de produs petrolier.

În aceste condiții o parte importanta a exercițiului prevede activități ale forțelor si mijloacelor de intervenție în zona plajei Modern din Constanța.

În urma declanșării exercițiului a fost convocat, în regim de urgență, Comandamentul Operativ de Depoluare Marină (CODM), care sub coordonarea prefectului județului Constanța s-a aprobat punerea in aplicare a Planului Național de pregătire, raspuns si cooperare in caz de poluare marină cu hidrocarburi.

Totodată, s-a activat Secretariatului Tehnic al CODM la sediul Inspectoratuluipentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța.

La acest exercițiu sunt angrenate forţe si mijloace de intervenție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apelor si Pădurilor, Ministerului Mediului, Ministerului Cercetării si Inovarii, Ministerului Sănătății, Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Societati private si ONG-uri.Sursă foto: ISU Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii