Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:36 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a lansat primul traseu tematic pe apă din România însoţit de audioghid

ro

15 Oct, 2012 16:50 1936 Marime text

harta_traseu_tematic.jpg

Primul traseu tematic însoţit de audioghid din România a fost realizat de Asociaţia de Ecoturism din România (AER) în parteneriat cu Asociaţia Ivan Patzaichin - Mila 23 (AIP), în localitatea Crişan din Delta Dunării.

Traseul este realizat pe apă (Centrul Rowmania / Canalul Crişan – lacul Capcicova, lacul Zapadna, lacul Iacob – canalul Crişan) şi se poate parcurge prin închirierea de canotci de la Centrul de Ecoturism Rowmania Crişan, iar vizitatorilor li se va pune la dispoziţie un audioghid cu sunetele celor mai întâlnite păsări din zonă şi o broşură cu informaţii suplimentare despre comunitatea locală şi păsările deltei.

Acest traseu a fost dezvoltat pentru a diversifica oferta de activităţi din zona Crişan şi are scopul de a evidenţia diversitatea avifaunistică, Delta Dunării fiind considerată a treia zonă ca importanţă ecologică din lume.

Traseul tematic a fost realizat în cadrul proiectului „Cu canotca în Deltă: metode inovative de interpretare a naturii”, finanţat de Fundaţia Pentru Parteneriat şi MOL România, şi implementat de Asociaţia de Ecoturism din România în parteneriat cu Asociaţia Ivan Patzaichin - Mila 23 în perioada mai - octombrie 2012.




Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii