Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a aflat data la care va avea loc proba scrisă a examenului de definitivare în învățământ

ro

02 Oct, 2016 13:48 1499 Marime text
Proba scrisă a examenului național de definitivare în învățământ (sesiunea 2017) se va desfășura pe 20 aprilie 2017, anunță Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice (MENCȘ).

MENCȘ a publicat pe site-ul propriu metodologia de organizare și desfășurare a examenului național de definitivare în învățământ (sesiunea 2017), respectiv calendarul acestui examen, aprobate prin ordinele de ministru 5.087/ 2016 și 5.223/ 2016.

„Noutatea majoră o reprezintă data de desfășurare a probei scrise. Din dorința de a descongestiona programul cadrelor didactice în timpul vacanței de vară, Ministerul Educației a stabilit ca această probă să aibă loc în data de 20 aprilie 2017“, se arată în comunicat.

Susținerea propriu-zisă va fi precedată de o etapă eliminatorie, care constă în două inspecții de specialitate la clasă și, în plus față de sesiunile anterioare, din evaluarea portofoliului profesional personal.

Prin excepție, cadrele didactice aflate în anul școlar 2016 - 2017 la debutul carierei vor parcurge doar etapele eliminatorii (inspecțiile + evaluarea portofoliului), urmând ca proba scrisă să fie susținută în sesiunea 2018, după finalizarea stagiului de practică de un an, prevăzută de normele legale în vigoare.

Potrivit MENCȘ, pentru a putea susține proba scrisă, pe lângă condițiile privind vechimea efectivă de predare și calificativul „Bine" sau „Foarte bine" - condiții care se mențin din sesiunile anterioare -, candidații trebuie să îndeplinească și criteriul mediei. Astfel, media aritmetică a notelor finale la inspecții și portofoliu trebuie să fie minimum 8, dar nu mai puțin de 7 la fiecare dintre probele respective.

Nota minimă de promovare a întregului examen a rămas 8 (opt), dar, spre deosebire de sesiunile anterioare, în care nota la examen era rezultatul obținut la proba scrisă, în sesiunea 2017 nota va fi calculată pe baza unei formule ce include notele de la inspecțiile de specialitate, nota acordată pentru portofoliul profesional personal și cea la proba scrisă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii