Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:05 24 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ruxandra Dragomir, în vizită la prietena Elena Udrea

ro

02 May, 2015 00:07 1062 Marime text
 
Ruxandra Dragomir, prietena Elenei Udrea, povesteşte pe Facebook cum fosta şefă PMP a fost umilită de 1 Mai în Penitenciarul Târgșor, acolo unde va sta în arest preventiv până când va fi eliberată.
 
Ruxandra Dragomir mărturiseşte că Elenei Udrea nu îi este permis să vorbească doar din spatele unui geam securizat, printr-un telefon, experienţă care pentru prietena fostei şefe PMP i s-a părut "degradantă şi dezumanizantă".
 
"Mă întreb câte umilinţe trebuie să mai suporte Elena din cauza acestui sistem absurd, care i-a băgat viaţa într-un malaxor menit să o distrugă.
 
Pentru prima dată când am mers la ea, am simţit că într-adevăr îi este greu şi toate aceste nedreptăţi colosale m-au făcut să am un nod în gât pe parcursul celor aproape două ore petrecute împreună.
 
Nu am putut vorbi decât din spatele unui panou de sticlă securizată, printr-un telefon, pe rând. De parcă Elena ar fi fost un criminal care trebuie să stea într-o cuşcă, un om căruia trebuie să i se interzică orice contact cu altă fiinţă umană. A fost degradant şi dezumanizant.
 
Mă bucur că mama Elenei nu a venit şi nu a văzut-o pe fata sa în această situaţie foarte dificilă. Niciun părinte nu ar trebui să-şi vadă copilul într-o asemenea ipostază, mai ales că vorbim de un om nevinovat, pentru că procesul nici măcar nu a început. Mă gândesc la toţi cei care joacă la alba-neagra destine şi vieţi", a postat Ruxandra Dragomir pe pagina sa de Facebook.
 
Totodată, Ruxandra Dragomir a precizat că jumătate din mâncarea pe care i-a adus-o Elenei Udrea a fost nevoită să se întoarcă cu ea acasă, deoarece unele produse erau interzise.
 
"Mâncarea pe care i-am dus-o Elenei ne-a fost controlată gram cu gram şi ne-am întors acasă cu mai mult de jumătate din câte voiam să-i dăm. Nici măcar o prăjitură nu am reuşit să-i lăsăm, de 1 Mai, pe motiv că are cremă. Nişte prune uscate s-au transformat şi ele într-un produs interzis, iar apa a fost verificată şi ea sticlă cu sticlă.
 
Elena ne-a povestit de condiţiile din penitenciar, de faptul că nu are acces la dosar şi că nu-şi poate suna avocaţii sau familia până marţi, când are contestaţia la prelungirea măsurii de arestare preventivă", scrie Ruxandra Dragomir pe Facebook.
 
Sursa foto: rtv.net
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii