Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:37 23 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rompetrol Acuzatiile care ni se aduc in Bulgaria sunt nefondate

ro

17 Mar, 2012 17:38 839 Marime text

Acuzatiile care ni se aduc in Bulgaria sunt cu totul nefondate, afirma compania Rompetrol Bulgaria, intr-o luare de pozitie trimisa Agerpres dupa ce Comisia bulgara pentru protectia concurentei a anuntat, vineri, oficial ca patru mari companii petroliere, printre care si Rompetrol, au actionat in cartel.

"Suntem surprinsi de afirmatiile facute de Comisie pentru ca toate activitatile ale Rompetrol au fost intotdeauna in conformitate cu toate prevederile legislatiei interne si internationale care reglementeaza activitatea noastra. Consideram ca in ceea ce priveste Rompetrol afirmatiile Comisei sunt cu totul nefondate. Rompetrol-Bulgaria impartaseste principiile concurentei libere intre toti participantii de pe piata si niciodata si in niciun fel de circumstante nu a facut parte din aranjamente interzise si/sau practici coordonate, asa cum sustine Comisia", se arata in luarea de pozitie a Rompetrol, citata de Agerpres.

In termenul legal de 30 de zile, Rompetrol Bulgaria va trimite la Comisia in scris obiectiile pe care le are. Compania va folosi toate posibilitatile oferite de legislatia Bulgariei si de cea a Uniunii Europene pentru a-si apara bunul renume comercial, angajatii si interesele actionarilor sai, se mai spune in comunicat.

In august 2011, Comisia a inceput o verificare care a vizat companiile Lukoil, Naftex Petrol, OMV si Rompetrol, acuzate ca s-ar fi asociat in mod ilegal in vederea mentinerii preturilor ridicate la carburanti. Comisia a fost sesizata de organizatii nonguvernamentale care sustineau ca Lukoil, care detine singura rafinarie din Bulgaria, face abuz de calitatea sa de companie monopolista.

Decizia anuntata vineri este irevocabila, dar cele patru companii vor avea, totusi, posibilitatea sa-si prezinte pozitiile in scris in cadrul unei sedinte publice a comisiei care urmeaza sa fie programata in urmatoarele 30 de zile. Abia dupa aceea comisia se va pronunta in privinta eventualelor sanctiuni care vor fi impuse si care, conform legislatiei, sunt de pana la 10% din volumul de afaceri al companiei respective pentru anul trecut.

Bulgaria acuza oficial patru companii petroliere, printre care Rompetrol si OMV, de fixarea preturilor

Sursa: http://www.hotnews.ro/

Ti-a placut articolul?

Comentarii