Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Romaniacurata.ro Microsoft le-a adus soţilor Cocoş 9 milioane de euro

ro

12 Feb, 2015 19:00 1184 Marime text
Anchetatorii susţin că Dorin Cocoş a pretins şi primit de la Claudiu Florică şi Dinu Pescariu suma de 9 milioane de euro pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, membru al Guvernului, şi vicepreşedinte PDL, la data faptelor, să asigure firmelor susţinute de Florică încheierea şi derularea contractului de licenţiere Microsoft cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.
 
Cocoş nu avea atribuţii în ceea ce priveşte încheierea şi derularea contractului de licenţiere Microsoft şi nu se afla în relaţii de prietenie cu alţi membri ai Guvernului sau cu persoane din cadrul ministerelor implicate în derularea contractului, pentru a avea posibilitatea de a-şi exercita influenţa asupra acestora. De altfel, unul dintre ministerele beneficiare ale licenţelor era chiar cel condus de Elena Udrea, spun procurorii.
 
“Practic, suspecta Udrea Elena Gabriela şi-a traficat funcţia şi influenţa la nivel guvernamental în mod direct şi indirect faţă de cumpărătorii de influenţă prin intermediul lui Dorin Cocoş şi a primit foloase necuvenite constând în suma de nouă milioane de euro”, subliniază DNA.
 
Totodată, procurorii DNA au ajuns la concluzia că pentru promovarea Hotărârii de Guvern nr. 460/2009 şi alocarea bugetului necesar, Gabriel Sandu a beneficiat de susţinerea Elenei Udrea.
 
Articol integral pe romaniacurata.ro.

Sursa: romaniacurata.ro
Sursa foto: kmkz.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii